Uzmanından çok önemli uyarı! Bu da virüs belirtisi olabilir!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, ateş veya nefes darlığı olmaksızın, anti alerjik ilaçlara rağmen ciltte geçmeyen veya tekrarlayan kaşıntı ve döküntü ile ortaya çıkan kurdeşen hastalığının da koronavirüsün erken belirtilerinden biri olabileceğine işaret etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, koronavirüs hastalarında en sık görülen belirtilerin başında yüzde 87 ile ateşin geldiğini vurguladı.

Doç. Dr. Kutlubay bunu, nefes darlığı ve öksürük, yaygın kas ya da kemik-eklem ağrıları, ishal, burun akıntısı ve göz yaşarması gibi belirtilerin izlediğini ifade etti. Hastalığa dair her geçen gün başka bulguların da ortaya çıktığına işaret eden Doç. Dr. Kutlubay, şunları söyledi:

Netflix’te en çok izlenenler belli oldu! Son hali yorum yağmuruna tutuldu! Dolar, altın, borsayı etkileyecek karar! Mayıs ayında zengin olacak burçlar açıklandı! Uğur Dündar’ın verdiği o röportaj delil oldu! AK Parti'de neşter zamanı: Kimler yolcu?