Ünlü politik gerilim dizisi ‘Mammon’ İstanbul’da!

Son yılların popüler 'İskandinav-kara film' akımının son dalgası Mammon'un bu bölümü, yolsuzluk ve politik gerilim macerasını İstanbul'a taşıyor.

Adını, İncil'de maddi servet veya açgözlülüğün kişileşmiş hali olarak betimlenen Arami tanrılarından biri olan Mammon'dan alan Norveç’in ünlü politik gerilim dizisi son bölümünü İstanbul'a taşıyor.

Dizide araştırmacı gazeteci Peter Verås (Jon Øigarden)'ın öz kardeşini de içine alan büyük çaplı bir finans yolsuzluğuna ait delillere ulaşmasıyla başlar.

Verås herşeye karşın kendisini ve ailesini harap edecek bu hikayeyi kovalamaya karar verir.

Norveç NRK kanalının İstanbul çekimlerini JaguarProjects yapım şirketiyle birlikte gerçekleştirdiği, son yılların popüler 'İskandinav-kara film' akımının son dalgası Mammon'un bu bölümü, yolsuzluk ve politik gerilim macerasını İstanbul'a taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Hollywood'un da uyarladığı The Killing ve The Bridge gibi İskandinav yapımlarının son örneği olan dizinin İstanbul'da geçen bölümü Haliç Tershanesi, Eminönü, Süleymaniye Camii gibi İstanbul'un karakteristik ve tarihi mekanlarında çekiliyor.

Tüm Avrupa'da ilgiyle izlenen ve 2015'te Hollywood'a transfer olacak dizinin baş rollerinde, Laura Christensen ve Jon Øigarden yer alıyor.