Ünlü komedyen tacizle ilgili ilk kez sorgulanacak!

Bill Cosby, 15 yaşında genç kadını taciz ettiği iddialarıyla kendisine açtığı davada ilk kez sorgulanacak.

78 yaşındaki Bill Cosby hakkında yapılan cinsel taciz suçlamaları on yıllarca geriye uzanıyor. Her zaman masumluğunu koruyan ve yargılanmayan Bill Cosby ilk defa, taciz ettiği Judy Huth’un avukatları tarafından sorgulanacak.

Huth, Cosby’nin kendisine çok miktarda alkol verdikten sonra tacizde bulunduğunu iddia ediyor. Kadının avukatı Gloria Allred, gelecek ay içinde Bill Cosby’nin yeminli ifadesini alacağını söyledi ve bunu büyük bir başarı olarak tanımladı. Bu hafta başı, Los Angeles Polis Departmanı da Bill Cosby hakkındaki iddiaları araştırdıklarını itiraf etmişti.

Temmuz başında Cosby’nin önceki bir davada kadınlara ilaç verdiğini kabul ettiği ortaya çıkmıştı. Bu olay, Associated Press Haber Ajans’ının, 2005 yılında eski bir üniversite çalışanı olan Andrea Constand’nin, Cosby hakkında açtığı cinsel taciz davasının dosyalarına ulaşınca su yüzüne çıkmıştı.
Onlarca kadın Cosby’i cinsel tacizle suçluyor ama çoğu iddia, zaman aşımına uğradığı için kanuni işlem yapılamıyor. Bil Cosby ise bu iddiaları “Fantastik ve ispatlanamaz” olarak tanımladı ama bu açıklama, bazı TV şovu projelerinin ve stand-uplarının iptalini engelleyemedi.

BILL COSBY HAKKINDAKİ TACİZ SUÇLAMALARI

2002: 20 yaşındaki aktris Bill Cosby’nin tacizine maruz kaldığını söyleyerek polise başvurdu. Hiçbir işlem yapılmadı.

2005: Andrea Constand, Bill Cosby’e dava açtı. Mahkemeye başvurmadan uzlaşıldı.

2014: Onlarca kadın kamuönünde Bill Cosby’i tacizle suçladı. Bill Cosby’nin ABD ’deki tüm stand-up’ları iptal edildi.

Kasım 2014: Televizyon kanalı NBC, komedyenle olan yeni televizyon şovu planlarını çöpe attı. Kablolu televizyon tarafından yeniden çekilmesi planlanan Cosby Show’un yapımından vazgeçildi.

Aralık 2014: Judy Huth, Cosby’e 1974’te o henüz 15 yaşındayken kendisini taciz ettiği gerekçesiyle dava açtı. Cosby de, Huth’un ondan para almaya çalıştığı gerekçesiyle karşı dava açtı.

Mayıs 2015: Cosby, suçlamalar hakkında ABC’ye ilk defa açıklama yaparak “Tartışmak istemiyorum, bu konu hakkında konuşmuyorum” dedi. (BBC)