UKRAYNALI KADINLAR SOYUNDU! HEDEFLERİNDE NEDEN MEDYA VARDI?

Ukraynalı feministler bu kez medyayı hedef alarak soyundular. İşte Femen'in son eyleminde yaşananlar...VİDEO/FOTO GALERİ

Ukrayanlı genç kızların kurduğu Femen örgütünün son eyleminde hedefte medya vardı. "Gerçek kaç para eder" yazılı pankartlar taşıyan genç kadınlar bakın neden soyundu?

Femen’den Gazeteciler Günü’ne Özel Eylem: "Kot Pantolonları Çıkarın"


Ukrayna’nın ünlü kadın örgütü FEMEN, bu kez de gazeteciler için soyundu. "Kot Pantolonları Çıkarın" adı altında bir eylem düzenleyen FEMEN üyeleri, gazetecilerin editöryal olarak bağımsız çalışmaları gerektiğine dikkat çekti.


Medya patronlarının baskısı, sipariş haberler, paralı köşe yazarları ve makalelerin birleşimini "kot" olarak niteleyen eylemciler, üzerlerindeki kot pantolonları basın önünde parçalayarak, ellerinde bulunan pankartlarla kameraların önüne geçti.

Eylemciler daha sonra "Kotlar korkunç sansürdür!", "Gerçek nedir?", "Sadece gerçek gazetecileri kutluyoruz!", "Sadece doğruları yaz!", "Ödeme yok, sipariş yok!", "Jeans, satılık kız!" yazılı pankartlar açtı.

FEMEN lideri Anna Gutsol yaptığı açıklamada, sipariş edilen ve paralı haberleri değil gerçekleri görmek istiyoruz. Bunlar politik sansür değil, konuşma özgürlüğünü tehdit eden davranışlardır" dedi.
Femen’den Gazeteciler Günü’ne Özel Eylem: "Kot Pantolonları Çıkarın" başlıklı ve Ukrayna’nın ünlü kadın örgütü FEMEN, bu kez de gazeteciler için soyundu. "Kot Pantolonları Çıkarın" adı altında bir eylem düzenleyen FEMEN üyeleri, gazetecilerin editöryal olarak bağımsız çalışmaları gerektiğine dikkat çekti. özetli haberi okudunuz.

 
KADINLAR MEDYAYI PROTESTO İÇİN SOYUNDU! VİDEO

KADINLAR MEDYAYI PROTESTO İÇİN SOYUNDU! FOTO GALERİ