UĞUR MUMCU İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA; ARABADA ÖLDÜRÜLMEDİ!

Suikast sonucu öldürülen Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun Yeşil'le ilgili açıklamalarının yankıları devam ediyor.

1993 yılında bombalı tuzakla öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun suikasttan 3 yıl sonra 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın evlerini ziyaret ettiğini açıklaması,tartışmaları da beraberinde getirdi. Dönemin TBMM Uğur Mumcu Cinayeti Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Tevfik Diker, Uğur Mumcu'nun arabasına binmeden uzaktan kumanda ile öldürüldüğü kanaatinde olduğunu söyledi.

 Güldal Mumcu'nun yanlış adrese saldırdığını savunan Diker, hala daha eş Mumcu'nun Uğur Mumcu suikastının asıl adresine yönelemediğini üzülerek gördüğünü ifade etti.

Güldal Mumcu'nun, bu gerçeği kitabında ihtimamla vurguluyor olması çok önemlidir. Komisyona, kasten yardımcı olmadılar. Olayın gerçekleştiği dönemdeki Ankara Valisi'nin 'Uğur Mumcu'nun Ankara'da ikamet ettiğini bile bilmiyorduk' demiş olması dikkate ve hayrete şayandır. Hiç bir kurum komisyona yardımcı olmadı. Aksine bilgi saklandı. Komisyon aksi yönde yönlendirildi. Bunlara rağmen komisyon başarılı bir çalışma yaptı. Rapor ortaya koydu."
 
Diker, "1993'te uzaktan kumanda tekniğini kullanma kabiliyetine haiz örgütler hangileriydi? Bu soruya da dikkatlice cevap aranmalıdır." dedi.