TWİTTER'DA RADAR UYARISI!

Kısa sürede 19 bin 323 takipçiye ulaştı.

Bir sosyal paylaşım sitesindeki 'twitter.com/izmirdecevirme' hesabında her gün onlarca kişi, can ve mal kaybını önlemek için devriye gezen trafik radarlarının yerini, twitterle birbirine haber veriyor.

Kısa sürede 19 bin 323 takipçiye ulaşan hesaba, bugüne kadar 10 bin 422 kişi tweet atarak 'Dikkat radar var' uyarısında bulundu. Bununla da yetinmeyerek, radarların fotoğraflarını çekip nerede ne kadar hızla gidilmesi konusunda da öneriler yapıldı. Atılan tweetlerden bazıları 'Urla Meslek Lisesi önü federaller pusuda', 'Ödemiş'e varmadan radar çevirmesi trafik bölgede', 'Altınyol Alsancak yönü beyaz megane', 'Swissotel kahve dünyası tarafı bayan federaller park cezası kesiyor' şeklinde.

Yapılanları doğru bulmayan Recep Akdemir isimli şoför ise "Bence son derece yanlış, çünkü kurallar, hepimizin daha güzel bir hayat yaşamamız için var, ancak birçok sürücü, kural tanımaz bir anlayışla araç sürüyor. Bu durum ise adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Bir defa ceza yese belki bu kadar hızlı gitmeyecek. Bence burada yapılan işlem, iyilikten çok kötülüktür, çünkü burada yazan birisi, belki de bir gün hızlı gitmenin bedelini canıyla ödeyecek ya da birilerinin canıyla ödemesine vesile olacaktır. Paylaşanlar da en az o kişi kadar sorumlu olacaktır." şeklinde konuştu.