TUTUKLU GAZETECİLERİN ORTAK İSYANI: SİLİVRİ'DE VİCDAN YOK!

Gazetecilerden oluşan heyet, Ergenekon Davası'ndan Silivri'de tutuklu bulunan meslektaşlarıyla açık görüşte bir araya geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun her ay düzenlediği “tutuklu gazeteciler ziyaret” programı dahilinde 6 Şubat günü aralarında TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in yanı sıra; Hürriyet Gazetesi yazarları Mehmet Y. Yılmaz, Yalçın Doğan, Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan, Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Misket Dikmen ve Balbay’a Özgürlük Platformu’nu temsilen Gürol Saygı’nın yer aldığı heyet, Silivri’de tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret etti.  Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ise mazeretleri nedeniyle görüşmeye katılamadı. Gazeteci heyeti, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mehmet Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek ve Turhan Özlü ile ayrı ayrı birer saat açık görüşte bir araya geldi. 

18 ŞUBAT MÜTALAA DURUŞMASI
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin, Türkiye’deki uzun tutukluluk süreleriyle ilgili eleştirilerinin çok önemli ve dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Ülkemizdeki uzun tutukluluk süreleri, 4-5 yıldır tutuklu bulunan meslektaşlarımızın durumları artık uluslararası bir boyut kazanmıştır. Mustafa Balbay’ın dediği gibi: Türkiye’nin en önemli sorunu adalettir. Ve bu sorunu dünyaya daha iyi anlatmalıyız” dedi.
Açık görüşte buluştukları meslektaşlarının “Silivri’de vicdan olmadığı” görüşünde birleştiğini söyleyen Genel Başkan Atilla Sertel,  tutuklu meslektaşlarının 18 Şubat’ta yapılacak mütalaa duruşmasına çok önem verdiklerini belirterek, “18 Şubat’ta 13 Aralık’taki duruşmadan daha fazla insanın orada olmasını istiyorlar. Balbay’ın söylemiyle; 18 Şubat onlar için mahkemede hukukun halkla aranmasının tarihidir” diye konuştu.
 
İŞTE AÇIK GÖRÜŞÜN SATIR BAŞLARI…