Türkiye'de normalleşme ne zaman başlıyor? Abdulkadir Selvi tarih verdi!

Türkiye'de normalleşmenin birinci adımının hazırlık aşamasının 4 Mayıs'ta başlayacağı öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yeni tip Koronavirüs'le mücadelede dünyadan olumlu örnekler geldiğini belirterek, Türkiye'de de normalleşmenin birinci adımının hazırlık aşamasının 4 Mayıs'ta başlayacağını öne sürdü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında koronavirüs salgını sürecindeki normalleşme planlarına değindi.

Selvi ayrıca, hazırlık aşamasından sonra beklenen süreçle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020 tarihleri arasını kapsıyor. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı, uluslararası seyahatlerin kademeli olarak açılacağı, belirli kriterler kapsamında yaz tatilinin gerçekleşeceği ama okulların kapalı olacağı dönem. Üçüncü aşama 1 Eylül’den başlayıp yıl sonuna kadar devam ediyor. 31 Aralık 2020’de sona erecek olan dönemde okullar açılacak, kamu tam kapasite olarak çalışacak. Dördüncü aşama 1 Ocak 2021 tarihinde başlayıp, gelişmelere göre ucu açık olarak devam edecek. Bu aşama büyük ölçüde Covid-19 aşısı ve ilacının bulunup bulunmamasına göre geçerli olacak. Eğer virüs ortadan kalkar ya da aşı bulunursa belki hiç ihtiyaç kalmayacak. 2021 yılı ona göre planlanacak."