Türkiye yangın yeri, haber bültenleri izlenmedi!

TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen, 07 Ekim Salı akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor. Medyaradar reyting analizleriyle de sektöre ışık tutuyor.

Kanal D’de yayınlanan Küçük Ağa bir TV olayı sanırım, baksanıza ilk bölümden beri reyting tahtından inmiyor, Salı gecesini başka kanallara kapatıyor. Dün gece de öyle oldu ve Küçük Ağa Total’de 6,49 reyting - 17,74 paylaşım ile birinci oldu. Dizinin reyting tablosundaki en büyük rakibi kendisi! Özeti de epey bir izlenme oranı ile gecenin ikincisi…

Anlaşılan o ki, dizi bitse bile yıllarca dönmeye devam edecek. Seyirciyi çok iyi yakaladı bu dizi, bozmadıkça da bırakmaz ama bir sorun var! Emir Berke Zincidi daha kaç zaman ‘küçük’ kalır bilinmez, sesi kalınlaşıp, bıyıkları terlediği zaman kendiliğinden sonlanacaktır dizi… Onun da çaresi var, diziye en az onun kadar zıpır bir kardeş karakteri sokmak, o çabayı da görüyorum zaten.

Kaçak, geçen haftanın aksine bu hafta epey bir sıra ilerleyip gecenin üçüncüsü oluyor. Bu dizinin inişli çıkışlı grafiğini açıklamak güç, rollercoaster’a binmiş gibi dolaşıyor reyting tablosunda…

PAHALI DİZİLERİN SONU YAKIN, KATİLLERİ ACUN OLACAK!

Acun’un O Ses Türkiye’si oturdu. Her gece ya üç ya da dört geliyor, bu da TV8’i reklamverenler gözünde kıymetli yapmaya yeterli. Acun bu tarz programlarla pahalı dizileri cepheye süren kanalları bombalamaya devam edecek. Bana Hicran De ve Benim Adım Gültepe’nin katili Acun’dur desek yeridir. Kanallar giderek daha ucuz dizilere, sitcom’lara vs. yönelecek gibi görünüyor.

MEMLEKET YANARKEN HABER BÜLTENLERİ İZLENMEDİ! 

Aslında dün gecenin fatihi haber kanalları olur sanıyordum ama ne yazık ki TV haberciliği, memleket yangın yeri olmuş alev alev yanarken iyi bir sınav veremedi. Star-Show ve Kanal D ana haber bültenleri ilk 10’un içinde ancak bu zaten herhangi bir akşamın sonucu… İlginç olan, en çok reyting alan haber bültenlerinin başında gelen Fox Ana Haber Bülteni 13. sıraya kadar gerilemiş.

REYTİNG TABLOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Reyting savaşı devam edecek ancak ülkede “hiçbir şey olmuyormuş” gibi yapan haber kanallarının kendilerine çeki düzen vermesi gerek. Dün gece onların gecesi olmalıydı ama sonuç ortada… Tabi, insanlarımız da artık memleketin stresini taşıyamayacak hale gelip dizilere, eğlence programlarına sığınmış olabilirler, sosyolojik bir tahmin yapmış olayım. Ciğerimizin yanmadığı gün yok, bize biraz moral lazım!

ÇARKIFELEK BU SEZON İYİ DÖNMÜYOR, KURT SEYİT TÜKENDİ!

İlker Ayrık’ın Çarkıfelek performansı iyi ama reyting almaya yetmiyor. Fatmagül Fakı’nın hostesliğinden destek alarak sunduğu yarışma programı gecenin 24. sırasında…

Kurt Seyit ve Şura ekibinin reyting tablosunu her gördüğünde acı çektiğine eminim bu kadar iddialı bir yapımın, muhteşem karizmatik bir Kıvanç Tatlıtuğ barındırmasına rağmen 33. sırada yer bulması kanalın da hiç hoşuna gitmiyor ama ısrarla devam ediyorlar. Dizi tarihinin en muhteşem çöküşlerinden biri oldu bu edebiyat uyarlaması… Ne oyuncu değişiklikleri ne de seti İstanbul’a taşımak yaramadı çünkü yanlış ellere emanet edilmiş, ölü doğmuş bir projeydi.

Her zaman olduğu gibi reyting tablosunun ikinci yarısı çocuk programları tarafından işgal edilmiş durumda…

MURAT TOLGA ŞEN /