Türkiye "Facebook teyzeleri ve amcaları" rekoru kırdı

Türkiye'de 65-74 yaş arası internet kullanıcıları, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindekilere göre sosyal medyaya daha fazla katılıyor.

Türkiye'de 65-74 yaş arası internet kullanıcıları, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindekilere göre sosyal medyaya daha fazla katılıyor. AB ülkelerinde aynı yaş grubundakilerse e-posta yoluyla iletişim için interneti kullanıyor.

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat, yaşlı nüfusun yaşamı üzerine güncel bir araştırma yayımladı. Çalışma, 65-74 yaş arası nüfusun internet ile ilişkisine de yer veriyor.

 

Eurones Tükçe’den Gizem Sade’nin haberine göre; Türkiye'de yaşlı kullanıcılar iletişim kurmak için internet üzerinden sesli ve görüntülü aramayı tercih ederken, Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayanlar daha çok e-posta aracılığı ile iletişim kuruyor.

Avrupa ve Türkiye'de yaşlı nüfusun internette çevrim içi haber okuma ve sağlık ile ilgili bilgi arama oranı ise birbirine oldukça yakın.

65-74 yaş arası kullanıcıların internette müzik dinleme ve video içerik izleme oranının 65 yaş altına göre oldukça düşük olması da araştırmada varılan bir başka sonuç olarak dikkat çekiyor.