Türk Ordusu Afrin'e girdi, ilk haberi hangi kanal verdi?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın 57. gününde Afrin ilçe merkezi ele geçirildi.

RADAR OPERATÖRÜ editor@medyaradar.com

Afrin'e düzenlenen ”Zeytin Dalı Harekatı”nın 57. gününde şehir merkezine operasyon başlatıldı. Çoğu haber kanalı bu gelişmeyi gazetecilik tabiriyle atladı. CNN Türk hariç…! Hani, CNN Türk’te Deniz Bayramoğlu’nun ‘Gündem Özel’ programını izlemesem bende atlayacaktım bu gelişmeyi.

Türkiye 57 gündür neredeyse Afrin ile yatıp Afrin ile kalkıyor. Haber kanalları özel yayınlarla tüm gelişmeleri bizlere aktarıyor. Kuşkusuz habercilik bir yarış. Medya mensupları da bu tarihi operasyonda “özel haberleri” ile meslektaşlarının önüne geçmeye çalışıyor.

İşte bu haber yarışından birine dün gece tanıklık ettik. Ve ipi CNN Türk göğüsledi. Diğer haber kanalları ne yaptı peki? Gördüğüm kadarıyla sitem etmeden notlarımı aktarayım size…



NTV’de Belgesel kuşağı yer alıyordu, A Haber de “Gece Ajansı”, 24 Tv’de ‘An ve Zaman’  adlı tarih programı gözüme çarptı. TRT Haber’de de Afrin’deki gelişmeyi göremedim.

Spor kanalları ise hala derbinin tartışmalı pozisyonlarını tartışıyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarına yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" hiç kuşkusuz haber kanallarının teyakkuzda olması gereken bir olay. Ancak, görünen o ki reflekslerde biraz gevşeme olmuş.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’e girmesini Türkiye’ye ve dünyaya duyuran CNN Türk’ü tebrik ediyoruz. 

CNN Türk’ten  İsmail Umut Arabacı’nın bu yayını duyurduğu saati de 23:17 olarak kaydettim. Arabacı bu dakikalarda “son dakika” bantı girdi ve Özel Kuvvetlerin Afrin merkezine girdiğini duyurdu.



CNN Türk operasyonu muhabiri İsmail Umut Arabacı, Ankara temsilci yardımcısı Faruk Demirel ve terör güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın yayınlarıyla hem Türkiye’ye hem dünyaya duyurmuş oldu.

Türkiye ve dünya basını CNN Türk’ ü kaynak göstererek Afrin merkezine girildiğini “son dakika” olarak kullandı.



Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PYD’nin sözde Afrin Kantonunun yönetim binasını ele geçirdiğini Türkiye’ye ilk duyuranın da TGRT Haber olduğunu belirtmeliyim.

Binaya çekilen Türk bayrağının ilk fotoğrafını ve ilk görüntüsünü de TGRT Haber yayınladı.

Afrin’in kurtarılması operasyondaki bu büyük gazetecilik başarısına İhlas Haber Ajansı muhabiri İhsan Altıkardeş ile kameraman Aykut Yeniçağ imza attı. 

Ne diyeyim CNN Türk ve İhlas Haber Ajansı'nın 3 ismine de kocaman tebrikler...

RADAR OPERATÖRÜ 

Tüm yazılarını göster