TÜRK HAVA YOLLARI KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI!

THY, Atatürk Havalimanı'ndaki çalışma ortamlarını ve buralarda yapılan işleri gazetecilere tanıttı.

THY, Atatürk Havalimanı'ndaki Turkish Do&Co, THY Teknik, Uçuş Eğitim Akademisi ve Eğitim Başkanlığı birimlerini, çalışma ortamlarını ve buralarda yapılan işleri gazetecilere tanıttı.

THY Pazarlama ve Satış Başkanı M. Akif Konar, bir gün süren tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki buçuk yıl önce yüzüncü uçağını alan THY'nin filosunun 152 uçağa ulaştığını belirtti. Konar, son zamanlarda Boeing 777 ve Airbus 330 gibi geniş gövdeli uçak sayısını artırdıklarını kaydederek, bu uçakların rekabet güçlerini artırdığını söyledi.

"En son ABD'nin başkenti Washington'a uçuşlarımız başladı. 3 Mart 2011'de ABD'nin diğer bir şehri Los Angeles'a uçuşlar başlayacak. 14.5 saatlik bu uçuş THY'nin en uzun hattı olacak. 29 Aralıkta Vietnam'a uçuşlarımız ba şlayacak. Bangladeş'in başkenti Dakka, 30 Ocakta Çin'in Guangzhou şehri, 14 Mart itibariyle İran'da 4. destinasyon olarak Şiraz seferleri başlayacak. İspanya'da Valencia ve Malaga, Tunus, İranda İsfahan da düşünülen yeni noktalar arasında. Ayrıca uzun destinasyonlarda sefer sıklığı artırılıyor."
Türkiye'de de uçulabilecek her noktaya ulaştıklarını söyleyen Konar, yakında İstanbul'dan Tokat ve Ankara'dan Siirt seferlerinin başlatılacağını, "THY'nin havalimanı olup da uçmayacağı yer kalmayacağını" ifade etti.

Konar, THY'nin başarısında uçuşu destekleyen yer, ikram ve bakım gibi hizmet veren şirketlerin önemli payı olduğunu belirterek, "THY'nin başarının sırrı öncelikle etkin yönetimi ve tüm dünyayı potansiyel kabul ederek dünyayı hedef kitle alıp, ona dönük yatırımlar yapması. İstanbul'dan 3 saatlik mesafe için yay çizildiğinde 50'ye yakın başkente ulaşıyorsunuz. Bu bizim için avantaj. Ayrıca doğru zamanda, doğru uçak alımı yapıldı" diye konuştu.

Türk Hava Yolları ve Do&Co ikram şirketi ortak kuruluşu olan Turkish Do&Co'nun ekonomi sınıfında verdiği ikram hizmetinin dünyanın en iyisi seçildiğini hatırlatan Konar, bunun ciddi bir başarı olduğunu vurguladı. Konar, müşteri memnuniyetinin yüzde 90'ların üzerinde olduğunu ifade ederek, "Basketbol dünyasının en değerli oyuncusu Kobe Bryant ile sponsorluk için anlaştık en son. Yemeklerimizi merak ediyormuş. Kobe Bryant, 'THY'de Türk yemeklerini tatmayı bekliyorum' diye konuşmuş. THY ikramının şöhreti ABD'ye kadar gitmiş demek ki" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Konar, "İstanbul'a üçüncü havalimanı yapımının THY'yi nasıl etkileyeceği" sorusuna, "İstanbul büyük bir marka. Marka değeri daha da yükseliyor. Bu daha çok insanın buraya geleceği anlamına geliyor. Uçak sayılarımız artacak. Atatürk Havalimanı'nda doğal olarak yoğunluk oluştu. Bir süre sonra yetmez olacak. Bu anlamda üçüncü havalimanı rahatlatacak bir yatırım olur" cevâbını verdi.

Konar, İzmir'den dış hat uçuş seferlerinin artırılmasına ilişkin soru üzerine de yaz aylarında Avrupa'dan İzmir'e direkt uçuşları olduğunu, talebin tüm yıla yayılması halinde yeni noktalar açılabileceğini söyledi.