Türk Dünyası için ortak televizyon kurulacak

Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, Türk dünyasına hitap edecek ortak televizyon kurulması fikrini önemsediklerini söyledi.

Kıdırali, Kazakistan'da her yıl haziran ayının son haftası kutlanan "Gazeteciler Günü" nedeniyle başkent Astana'da görev yapan basın mensuplarıyla Barış Sarayı Piramid'de yapılan kutlama etkinliğinde bir araya geldi. 

Aralarında Türk Cumhuriyetleri'nden gelerek Astana'da görev yapanların da olduğu gazetecileri tebrik eden Kıdırali, Türk Akademisi'nin Türk dünyasının entegrasyonu konusunda yaptığı çalışmaları sürdürdüğünü, ortak tarih, edebiyat ve yazı konusunda entegrasyon için çaba harcadıklarının kaydetti.

Kıdırali, haziran ayı başında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan cumhurbaşkanlarının katılımıyla Bodrum'da gerçekleşen Türk Konseyi Dördüncü Zirvesi'nde, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından dillendirilen Türk dünyasına hitap edecek ortak televizyon kurulması fikrini önemsediklerini belirtti.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Anadolu Ajansı'nın Türk dünyasının entegrasyonu sürecinde çaba harcadığını ifade eden Kıdırali, Türkiye'ye entegrasyon sürecine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.