TRT'DEN HABER-SEN'İN İDDİALARINA YANIT!

Haber-Sen'in Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu "radyoaktif maddelerin satılması " iddiasıyla ilgili olarak TRT'den yanıt geldi

TRT Yönetim Kurulu’nun, içinde radyoaktif madde özelliğindeki elementlerin bulunduğu elektron tüplerini bu alanda uzman olmayan bir firmaya sattığı yönündeki iddiaya TRT'den yanıt geldi.

TRT Genel Müdürlüğü, kurumun yaptığı "hurda elektron tüpleri" satışı öncesinde, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Atom Enerjisi Kurumundan bilgi alındığını, gereken tetkiklerin yaptırıldığını bildirdi. TRT'den yapılan yazılı açıklamada, Haber-Sen'in, "TRT'nin radyoaktif madde özelliği taşıyan bazı elektron tüplerini sattığı" iddiasında bulunduğu belirtildi.

Haber-Sen dün yaptığı yazılı açıklamada, "TRT Yönetimi, çevreyi kirletme pahasına karı seçti, 321 bin lira için, 6 bin 131 adet 1. derecede tehlikeli atığı, asıl işi mezar taşı yapmak olan şirkete sattı. Berilyum, toryum, cıva gibi çok tehlikeli elementler içeren elektron tüplerin 1. derecede tehlikeli atık kapsamında olduğu, ihaleyi kazanan şirkete bildirilmedi" iddiasında bulunmuştu.