TGC: MEDYADA OLAĞANÜSTÜ HALİN KALKMASINI DİLİYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu son aylarda artan medyada işten çıkarmaları kınayan bir açıklama yaptı.

Medyada işten çıkarmaları kınayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Basın ve ifade özgürlüğü üzerinde yaratılan korku iklimi sürüyor.  Mustafa Mutlu, Derya Sazak, Tahir Özyurtseven, Can Dündar gibi meslektaşlarımızın da içinde yer aldığı işten çıkarmaların hızlanması medyada olağanüstü hal döneminin devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun son aylarda artan medyada işten çıkarmaları kınayan açıklamasında şu görüşlere yer verildi:”

İktidara yakın bazı yayın organlarının muhalif gazetecileri hedef göstererek işten çıkarılmaları için yürüttüğü kampanyayı da ayrıca protesto ediyoruz.

Son olarak Mustafa Mutlu, Derya Sazak, Tahir Özyurtseven, Can Dündar gibi meslektaşlarımızın da içinde yer aldığı işten çıkarmaların hızlanması, medyada olağanüstü halin sürdüğünü gösteriyor. Meslektaşlarımızın işten çıkarılmasını kınıyoruz. Basın özgürlüğü açısından her yıl biraz daha geriye giden Türkiye’de medya üzerindeki olağanüstü halin kalkmasını diliyoruz.”