Televizyon alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar!

Televizyon her evin olmazsa olmazıdır. Yeni ev kuracak ya da var olan televizyonunu yenilemek isteyen kişilerin bilmesi gereken oldukça önemli noktalar yer almaktadır.

Televizyon fiyatları çok değişkenlik göstermektedir. Farklı televizyon markaları arasından son model bir teknoloji harikasını evinizde konuk etmek istiyorsanız sizde teknolojin esiri olmuşunuz demektir. Sebebiniz her ne olursa olsun eğer televizyon modelleri arasında içinize sinecek bir akıllı kutu arıyorsanız yanılıyorsunuz hangi modeli alırsanız alın aklınız diğer modelde kalacaktır.

TV tutkunları bir çok özelliği aynı anda istemektedir. Fakat bu özelliklere sahip olurken çokta bütçe ayırmak istemiyorsunuzdur eminiz. Çünkü hepimiz aynı duyguları besliyoruz içimizde.  Tv alırken dikkat edilmesi gereken onlarca farklı kriter mevcuttur. Maddelerimize geçmeden önce birkaç küçük ön bilgiyi paylaşmakta fayda görüyorum. Öncelikle bilmemiz gereken bir şey var ki; en pahalı televizyon belki en iyi televizyon olabilir ama sizin için ideal televizyon kesinlikle en yüksek fiyatlılar olmak zorunda değil. Televizyon fiyatları özellikleri göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebepten, televizyonunu kuracağınız mekanın (oda, salon, ofis, mutfak vs.) büyüklüğü ve sizin TV izleme davranışlarınız önem kazanıyor.

A sınıfı enerji tüketimi kullanıcıları markaya bağlayan en büyük etken olmalıdır.

Yüksek çözünürlüklü dijital verinin çoklu cihazlardan doğrudan televizyona aktarılmasını sağlayan HDMI girişleri ve bu girişlerin kaç adet olduğuda önemli bir etkendir.

3D özelliği bulunmayan cihazlarda HD Ready özelliği olmasına özen gösteriniz.

HDR Pro görüntü kalitesi 3000 TL üzeri her cihazda olması gerekmektedir. Fiyat değerlendirmesi yaparken bu önemli bir etkendir.

Renk sapmasını minimize eden ve olabilecek en doğal renkleri kullanıcıya sunan 3D Color Mapping özelliği.

Sinema izlemeyi seven kullanıcılar multi-HDR desteğine dikkat etmelidir. Bu özellik dilimizde Milyarlarca rengin bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan gerçekçi görüntüler ve olağanüstü çözünürlük sayesinde dört dörtlük bir sinema keyfi sunması demektir.

Wifi özelliği ile Smart entegrasyonuda günümüzde oldukça önemlidir. Televizyon fiyatları değerlendirme kriterine göre oldukça farklı klasmanlara ayrılmaktadır.