TDP Başkanı Mustafa Sarıgül’e istifa şoku

Mustafa Sarıgül’ün Genel başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş da dahil 44 parti üyesi, istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Aktaş, partilerinin Millet İttifakı'na destek vermesi nedeniyle istifa kararı aldıklarını belirtti.

TDP Düzce İl Başkanlığı görevini yürüten Sezgin Aktaş, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bazna, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Karslıoğlu ve TDP 1'inci sıra Düzce Milletvekili Adayı Ercan Kızılçaoğlu ile parti üyesi 40 kişi, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde partilerinin Millet İttifakı’na destek vereceğini açıklamasına tepki gösterdi.

44 partili, istifa ederek Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’ye katılma kararı aldı. TDP’liler, düzenlenen törenle AK Parti’ye katıldı. TDP’lileri, İl Başkanlığı binasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ile partililer karşıladı.

AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise AK Parti ailesinin her geçen gün genişlediğini ifade ederek “Sezgin Aktaş arkadaşımızın yaptığı çalışmaları yakından takip ettik. Hepimizin kırmızı çizgileri var ve Sezgin arkadaşımızla çizgilerimiz aynı. Kendilerini aramızda görmekten büyük onur ve mutluluk duyduk. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Sezgin Aktaş ve diğer partililere AK Parti rozetlerini taktı.