TARAF YAZARI BARBAROS ALTUĞ, MELTEM CUMBUL VE CENGİZ SEMERCİOĞLU İLE KAFA BULDU!

Pulitzer'den düşünce özgürlüğü ödüllerine ülkemizin gururu olmuş bir gazeteci olimpiyat meşalesini taşırsa!

İsveç güzel, sen çirkin!
 
Traveller’s Digest diye meşhur bir gezi sitesi var (yine izahlı tercümeli popüler kültür meali siz entelektüel/ Sinan Çetin, komünist/ Can Dündar ve Mevlevi/ Shop&Miles okurlarıma).

İşte bu site milyarlarca insanın yaşadığı gezegeninizde (Mustafa Topaloğlu ve ben buradan değiliz, hariç tuttum) en seksilerin varolduğu ülkeleri seçmiş, hem de kadınlar ve erkekler diye bir bir sıralayarak. Listede İsveç, Almanya, Hollanda falan var amma ne erkekler ne kadınlar kısmında Türkiye’nin adı geçiyor; ülkemiz şiş kebap- raki tres jolie kısmında mansiyon almakta ilelebet.

Zengin, entelektüel, uzun boylu ve özgür oldukları yetmezmiş gibi güzellikte de birinciler aynı. Başım biraz öne eğilse de ülkelerin “uluslararası arenaya çıkardıkları ünlüler”i de gözönüne alarak yaptıkları listeye hak vermemek elde değil. Yani İsveç’in Freddie Ljungberg’ine karşılık bizim çıkarabildiğimiz “yakışıklı sporcu” Hakan Şükür! Claudia Schiffer’in karşısına aynı senelerde denk gelen manken Pınar Altuğ’a tombiş Türkiye güzeli tacı takmışız (Hıncal Uluç’un değerli katkıları ile): hani en güzellerin cirit attığı sinema alanında bile Hollanda’nın Renata Verbaan’ına karşılık “iddialı “ismimiz Meltem Cumbul. Ne diyeyim, adamların bizi kaale alması bile bir şeref eldeki malzemeyle.

What difference?

Meltem Cumbul deyince aklıma Cengiz Semercioğlu geliverdi. Türkiye’den fark yaratan iki vatandaşımız yan yana yani; kendi alanında (sanırım sinema) ödül üstüne ödül kazanmış, Cannes senin Oscar benim heykelcikleri kucaklamış olan bir Türk kızı ile Pulitzer’den düşünce özgürlüğü ödüllerine ülkemizin gururu olmuş bir (sanırım) gazeteci.

Her ülkeden, Cengiz Semercioğlu’nın kendi ifadesi ile “fark yaratan hikâyeleri ile öne çıkan” insanları Olimpiyat meşalesini taşımak için seçen Samsung’un bizden seçtiği isimler işte bunlar sayın okur, ister inan ister inanma.

En son biz faniler Semercioğlu’nun Madonna’nın Türk dansçısına sorduğu ve kahvehanelerde kimsenin aklına gelmeyen “Aranızda gayler de çok var di mi” sorusu ile attığı farka ağzımız açık bakarken Cumbul’un Kotex kadın bezi reklamında yarattığı farkı da fark etmiş işte Olimpiyat Momitesi.

Ki İzmirli mitingci atalarından kalan mirasın savunucusu Cumbul koşmakla yetinmemiş elbette: “Peace at home, peace in the world” yazılı, Atatürk’ün imzası bulunan bantları İngilizlere dağıtmış. Allahtan karşısına Amerikan takımından “fark yaratanlar” çıkmamış diyorum; ya Roosevelt’in meşhur “Peace begins at home” lafını işletip de mendillerine verselerdi Cumbul’a?

Bu arada benim bir sonraki Olimpiyat için mendilim hazır, uygun bir meblağ karşılığı satabilirim Samsung’a: “The difference between stupidity and genius is that genius has its limits”. Farksa fark, bari söyleyen Einstein.

Barbaros ALTUĞ / TARAF




Yatırım Değeri 61 Milyon Tl! Referans Bakırköy’de Metrekaresi5 Bin Tl!

Bu KanunTaşları Yerinden Oynatacak!

Bu Proje YüzdeYüz Kazandırıyor!

TokiSulukule Konutları Danıştayda!

Gyoder Kentsel Dönüşümün Rant Olarak Görülmemesini Düşünüyor!

TokiTurkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!

Toki’den 20 BinLiraya DükkanYabancılar Mülk Alırken Turizm Bölgelerine İlgi Gösterdi!

‘Tırtıl’ Türkiye’de Milyar Dolarlık Yatırım PeşindeElde Avuçta NeVarsa Sa-Tı-Yor!

AkbankKonut Kredisi 1491 Tl Taksitle!

Sulukule’den Sonra Fener-Balat-Ayvansaray Projesi İptalEdildi!

Cellini Dream Wave Yuvarlak Yatakla Uykunun Tadına Varın!

Osram Led Işık Koçtaş Mağazaları’nda Alıcıların BeğenisineSunuluyor!

Mamak’a 5400 Konut Yapılacak! Ahmet Haluk Karabel KentselDönüşümü Başlattı!

Emlaktasondakika.Com Sektörün Kurumsal İletişimKoordinatörlerini Bir Araya Getirdi