Takvim Gazetesi'nin başına o isim geçiyor! 45 yaşında ikinci kez GYY olmak üzere!

Radar Operatörü, Güneş ve Star’ın kapanmasının ardından sızan kulis bilgilerini toparladı.

RADAR OPERATÖRÜ editor@medyaradar.com

Değerli Medyaradar okurları,

Türk basın tarihinin iki önemli gazetesi daha geçtiğimiz haftalarda kapısına kilit vurarak tarih sayfalarındaki yerini aldı. İBB’nin el değiştirmesinin ardından kapanacağı iddiaları sürekli gündemde yer alan Star ve Güneş Gazeteleri bu değişiklikten sonra yayınlarını toplam 6 aya yakın sürdürdü.

Geçtiğimiz gün Medyaradar, Nuh Albayrak ve Serkan Fıçıcı’nın Star ve Akşam’ın internet sitelerinin başına getirilmesiyle ilgili atamaları duyurmuştu.

Kulislerde bu iki atamanın yanında konuşulan önemli bir iddia daha mevcut.

Güneş Gazetesi’nin başına geçtiğinden beri muhalefet liderlerine yönelik manşetleriyle gündemden düşmeyen Turgay Güler için Serhat Albayrak’ın devreye girdiği öne sürülüyor. 

Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden biri olan Güneş’te gösterdiği performansı tartışmalı olan 1975 doğumlu Genel Yayın Yönetmeni’nin Takvim’in başına çekilmesi oldukça kuvvetli bir ihtimal.

Yine kapanan Güneş Gazetesi’nin oldukça eski isimlerinden biri olan Yasemin İlan’ın adı da yeni bir atama ile gündemde.

Kulis bilgilerine göre; İlan’ın Akşam Gazetesi’nin Magazin Müdürlüğü’ne geçmesi an meselesi.

TURGAY GÜLER KİMDİR?

Aslen Malatyalı olan Turgay Güler, 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Mesleğinde Kanal 7'de yaptığı özel haberlerle tanındı. Bir çok gazetede muhabirlik yaptı ve polis muhabiri olarak çalıştı. Turgay Güler, 2006 yılında ekranlarda belirmeye başladı. Ülke TV'de "Sıradışı" programla kısa zamanda ekran yüzü olmaya başladı. Uzun süre Akşam'da yazarlık yapan Turgay Güler, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni oldu. Turgay Güler 2014 yılından kapatıldığı tarih olan 31 Aralık 2019'a kadar Güneş'in Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü. Turgay Güler evli ve bir çocuk babasıdır. 

Tüm yazılarını göster