Tahminleriyle dehşete düşüren Baba Vanga’nın 2024 ile 2025 kehanetleri! Şok olacaksınız

1911’de doğan ve asıl ismi Vangelia Pandeva Dimitrova olan Baba Vanga, kehanetlerinin yüzde 85’inin gerçekleşmesiyle dünyada ün saldı.

1996’da hayata veda etmesine rağmen yıllardır konuşulmaya devam eden Baba Vanga’nın 11 Eylül saldırıları ve Çernobil faciası gibi pek çok olayı bildiği ve paranormal yeteneklerinin olduğu iddia ediliyor.

Kimilerine göre, Baba Vanga’nın kehanetleri “deli saçması” gibi duruyor. Bulgar köylüsü bir kadının nasıl olur da geleceği okuyabildiğini bazıları sorgularken, kahinin dünyada yaşanan olayları önceden nasıl bildiğine yönelik çalışmalar ise sürüyor.

Baba Vanga’nın tutkulu hayranları onun kehanetlerinin yüzde 85’inin gerçekleştiğini ileri sürüyor.

O dönem Osmanlı İmparatorluğu’na bağlı olan günümüzde Kuzey Makedonya sınırları içerisinde yer alan Ustrumca’da Pando ve Paraskeva Surchev çiftinin kızı olarak prematüre bir bebek olarak dünyaya geldi. Geleneklere bağlı kalınarak yaşayıp yaşamayacağı kesinleşene kadar Vanga'ya bir isim verilmedi. Vanga ilk ağladığı zaman bakıcısı sokağa çıkarak bir yabancıdan isim söylemesini istedi. Sokaktan geçen ilk yabancı Andromaha ismini önerdi fakat bu isim Yunanca olduğu için kabul görmedi. Sonraki ikinci yabancı yine Yunanca bir isim olan Vangelia ismini önerdi ve bu öneri kabul gördü.

Çocukluk döneminde kahverengi gözleri ve sarı saçları ile sıradan bir çocuk olan Vanga’nın babası bir İç Makedon Devrimci Örgütü aktivisti idi.  1. Dünya Savaşı sırasında Bulgaristan Ordusu'na çağrıldı. Vanga'nın babası askerde iken annesi öldü. Bunun üzerine Vanga'nın çocukluğunun büyük bir dönemini komşularının ve yakın aile dostlarının yanında geçirdi.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Ustrumca Yugoslavya'ya bırakıldı ve Yugoslav otoriteler Vanga'nın babasını Bulgar yanlısı fikirlerinden dolayı tutuklarken ailenin tüm mülküne el konuldu.

Wanda Nara çırılçıplak poz paylaştı! AKP'li fenomen Küçük'e 'altın kuralı' hatırlattı TÜİK Türkiye'nin kanser haritasını açıkladı Polisi torbacı sanıp 'malzemeleri' istedi! Şişli BVG Creative Belediyesi! Feyza Civelek’in torbacı ile konuşması çıktı!