STAR'IN KÜRTÇE EZAN'I YALAN MI ÇIKTI?

Star'ın bugünkü manşetinde "Kürtçe ezan" iddiası vardı. BDP Urfa il başkanı şahit tutuldu. O il başkanı verdi veriştirdi.

Star Gazetesi bugün çarpıcı bir manşetle çıktı.  Ezan’ın Şanlıurfa Suruç’ta Kürtçe okunduğunu iddia etti. Haberde Urfa BDP İl Başkanı Müslüm Kaplan’ın "Kürtçe ezanı" doğruladığı söyleniyordu. Müslüm Kaplan bugün medyanın karşısına çıktı ve Star hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı.

BDP Urfa İl Başkanı Müslüm Kaplan’ın iddiasına göre Star muhabiri ile Kürtçe ezanı değil Kürtçe hutbeyi konuşmuşlar. Kaplan’a göre AK Parti kontrolündeki Star gazetesi yalan haber yazdı.

KÜRTÇE HUTBE SORUP KÜRTÇE EZAN MANŞETİ ATTILAR

Kendisini arayan söz konusu gazetenin muhabirinin (Star muhabiri Cevheri Güven) "Sivil Cuma Namazları"na ve Kürtçe hutbe okutulmasına ilişkin soru sorduğunu söyleyen Kaplan, "Bugüne kadar onbinler tarafından kılınan Sivil Cuma Namazları’nı, Kürt halkının taleplerini sıraladığı Demokratik Çözüm Çadırları’nı görmeyenler, bugün de seçim sonuçlarını etkilemek için taraflı gazetecilik yapıyor" dedi.

Kaplan şunları söyledi:

"Sivil Cuma Namazları’nda Kürtçe hutbe okutuluyor. Halkımız kendi inancını kendi dilinde yaşamak istiyor. Bu sebeple de hutbeleri kendi dilinde okuyup, dinliyor. Ezana ilişkin herhangi bir açıklamam yoktur. Ancak AKP’nin kalemşörlüğüne soyunan ve taraf olmayı gazeteciliğin etiği sayan Star Gazetesi bu söylemi çarpıtarak, ’BDP Kürtçe ezan okuttu’ başlığı ile manşete çıkarmıştır" .