Sözcü geri dönüşüm projesi başlattı! ‘Eski gazetelerinizi kapınızdan alıyoruz…’

Sözcü gazetesi, ‘Dünkü Gazete Yarını Kurtarıyor’ sloganı ile hem doğayı koruyacak hem de ülke ekonomisine katkı yapacak bir kampanya başlattı. Proje kapsamında evlerde biriken eski gazeteler geri dönüşüme kazandırılacak.

Türkiye'de döviz kurundaki yukarı yönlü hareketlilik, kâğıt sektörü maliyetlerinde de artışa neden oldu. Bu durum birçok sektörde olduğu gibi basın sektörünü de olumsuz etkiledi.

Söz konusu gelişme ile birlikte Sözcü gazetesi, ülke genelinde çevre dostu bir projeye imza attı. “Dünkü Gazete Yarını Kurtarıyor” sloganıyla hazırlanan proje ile okurlardan alınacak olan eski gazeteler geri dönüşüme kazandırılacak. Bu sayede hem ağaçların kesilmesi önlenecek hem de ekonomik olarak tasarruf sağlanacak.

ESKİ GAZETELER NASIL GÖNDERİLECEK?

Evinde Sözcü grubu gazeteleri biriktiren okurlar, (0212) 708 50 60 numaralı telefonu arayarak ya da sozcu.com.tr/geridonusum adresinden taleplerini ulaştırabilecek. Kayıtların ardından gazeteler, okurların kapısından alınarak geri dönüşüm merkezine ulaştırılacak. Bu sayede daha az ağaç kesilerek çevre korunmuş olacak hem de ekonomiye katkı sağlanacak.

Yapılan araştırmaya göre dünyada tüketilen kâğıdın yalnızca yarısı geri kazandırıldığı takdirde her yıl 8 milyon hektar orman korunuyor, 1 ton kâğıdın geri kazandırılması halinde ise 17 ağacın kesilmesi önlenmiş oluyor.