Sony PlayStation 5'i görücüye çıkardı! İşte tasarımı, özellikleri ve fiyatı

PlayStation 5 Sony'nin yaptığı etkinlikle birlikte sonunda yüzünü gösterdi. Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 dikey tasarımı, V detayı ve birçok kişinin hoşuna gideceği tasarımıyla ilgi çekiyor.

PlayStation 5 beklenen çıkışını sonunda yaptı. Uzun zamandır sızıntılara konu olan, ilginç bir şekilde tasarımına dair herhangi bir bilginin paylaşılmadığı Sony PlayStation 5, Sony'nin koronavirüs nedeniyle internet üzerinden düzenlediği etkinlik ile birlikte yüzünü gösterdi.

İŞTE KARŞINIZDA PLAYSTATİON 5
PlayStation 5 serisi, Sony'nin aktardığına göre PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition olmak üzere iki farklı modele ev sahipliği yapacak. Bu modeller arasında görünüşe göre herhangi bir fark yok. Ancak PS5 Digital Edition modelinin herhangi bir Blu-Ray sürücüsü mevcut değil. PlayStation 5 Digital Edition modelini satın alanlar, sadece internet aracılığıyla, PlayStation Network üzerinden satın aldıkları oyunları oynayabilecekler.

BEKLENEN PLAYSTATİON 5 ÖZELLİKLERİ
Sony etkinlikte PlayStation 5'in özelliklerini teker teker açıklamadı. Ancak paylaşılan bilgilere göre PS5 3,5 GHz hızında sekiz çekirdekli AMD Zen 2 işlemcisinden gücünü alıyor. 16 GB GDDR6 RAM'e ev sahipliği yapan PlayStation 5, depolama tarafında ise SSD gibi bir avantajla geliyor. Bu sayede PS4 1 GB'lık bir dosyayı 20 saniyede ön yüklerken, PS5 2 GB'lık dosyayı sadece 0,27 saniyede ön yükleyebiliyor. Üstelik Sony'nin genişletilebilir SSD çözümü PS5'te yerini alıyor ve böylece harici SSD ile PS5'in depolaması artırılabiliyor. PS5'in aksesuarları ise HD bir kamera, DualSense şarj istasyonu, medya kontrolcüsü ve Pulse 3D kablosuz kulaklık olarak sıralanıyor.

PLAYSTATİON 5'İN TASARIMI NASIL?
Gelelim oyun konsolunun çok konuşulan tasarımına. Bildiğiniz üzere Sony uzun bir süre PlayStation 5'in tasarımını saklamayı başarmıştı. Sony bugünki etkinlikte 'PlayStation 5'e hoş geldiniz' diyerek yeni nesil oyun konsolunu ilk kez kameralar önüne çıkarttı. PlayStation 5, selefi PlayStation 4 gibi yatay değil dikey bir tasarıma sahip. DualSense oyun konsoluyla birbirini tamamlarcasına beyaz ve siyah renklerle donatılan PS5, gördüğümüz kadarıyla PS4'ten biraz daha kalın. Sony ve PlayStation logosu, PlayStation 5'in üzerine oldukça hoş bir şekilde işlenmiş. Konsolun tasarımında merakla beklenen V detayı da yerini almış. V detayı bildiğiniz üzere PlayStation serisinin 5. neslini temsil etmekte.

 

Sony etkinlikte, yeni konsolun PS4 ve PS4 Pro oyunlarına da destek vereceğini söyledi. Yani PS4 serisi için çıkmış oyunlar, PS5'te de oynanabilecek. Fakat her şey bu kadarıyla da değil. PlayStation 5'te oynanacak ve PlayStation 5'e özel olarak sunulacak oyunlar da etkinlikte gösterildi. Bu oyunlar arasında oldukça dikkat çekici oyunlar var. O oyunlar ise şöyle:

İŞTE PLAYSTATİON 5 OYUNLARI
Spider Man Miles Morales
Gran Tourismo 7
Ratcht Clank Rift Apart
Project Athia
Stray
Returnal
Sackboy a Big Adventure
Destruction Allstars
Kena Bridge of Spirits
Goodbye Volcano High
Goodworld Soulstorm
Ghostwire Tokyo
Jetf the Far Shore
Godfall
Solar Ash
Hıtman III
Astro's Playsroom
Little Devil İnside
NBA 2K 21
Bugsnax
Demon's Souls
Deathloop
Resident Evil Village VIII
Pragmata
Horizon Forbidden West

PLAYSTATİON 5 FİYATI NE KADAR?
Herkesin merak ettiği soru bu. Ancak Sony etkinlikte PlayStation 5'in ilk görüntülerini göstermekle ve PlayStation 5'e gelecek oyunları tanıtmakla yetindi. PlayStation 5 fiyatı bir gizem olarak kaldı. Gözler şimdi ise Xbox'ın Temmuz ayında düzenlenmesi beklenen Xbox Series X etkinliğinde.

WebTekno’nun yaptığı değerlendirmeye göre ise PS5’in Türkiye fiyatı ise ortalama 10 bin TL civarında olacak.

İşte o paylaşım: