Sinemalarda bu hafta...Rekor sayıda film gösterime giriyor!

Bu hafta salonlara rekor sayıda yeni film geliyor. Vizyona giren 11 filmin 4’ü ise yerli yapımlardan oluşuyor.

Bu haftanın ağır topu ise fantastik bir aksiyon olan Predator: Avcı Güçlendi adlı film. 1987’de başlayan Predator serisine (yan hikayeleri saymazsak) eklenen 4. film olan Predator: Avcı Güçlendi bu türü sevenlerin ilgisini çekecek bir yapım.
 
Predator: Avcı Güçlendi
 
Shane Black’in yönettiği ve Olivia Munn, Boyd Holbrook, Jacob Tremblay ile Quinn McKenna’nın oynadığı Predator: Avcı Güçlendi (The Predator), 14 Eylül 2018’de TME Films dağıtımıyla TME Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Eski bir Özel Kuvvetler askeri olan Quinn, Meksika’daki görevinde, daha sonra bir Predator olduğunu öğrendiği gizemli bir uzaylı ile karşılaşır. Bir şekilde ele geçirdiği yaratıkların teknolojisinin bir kısmını ABD’ye gönderir; orada oğlu Rory, onları kontrol eden dili çözer. Bu da O’nu, Predatorlardan gelen tehdide maruz bırakır. Quinn, bir grup eski askerle oğlunu kurtarmak için amansız bir mücadeleye girişir.
 
Film, 15 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
Western
 
Valeska Grisebach'ın üçüncü uzun metrajı Western, Bulgaristan kırsalında çalışmaya giden bir grup Alman işçinin, zaman içerisinde bölgedeki köylülerle aralarında yükselen gerilimi anlatıyor.


 
Bir grup Alman işçi, Bulgaristan kırsalında ıssız bir yerde, zorlu bir şantiyeye çalışmaya gider. Yabancı topraklar, macera arzularını körükler ama bir yandan da kültürel farklılıklar ve dil engelinden kaynaklanan önyargıları ve güvensizlikleriyle yüzleşmelerini beraberinde getirir. Bir grup işçi köylülerin sevgisini kazanmak ve kabullenilmek isterken, bir grup buna karşı çıkar. Hem işçiler hem de işçilerle köylüler arasında gittikçe tırmanan bir gerilim doğar...
 
Film, 13 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
Organik Aşk
 
Yönetmen koltuğunda Kamil Çetin'in oturduğu, senaryosunu Volkan Girgin'in kaleme aldığı Organik Aşk'ın başrollerini Gizem Karaca Ekmekçi ve Mustafa Mert Koç paylaşıyor.


 
Organik Aşk, bir Ege köyüne yerleşmek isteyen Bülent'le ailesinin zorla evlendirmeye çalıştığı Esma'nın kesişen yolculuğunu anlatır. Bülent, zengin bir ailenin inşaat şirketinden sorumlu beceriksiz oğludur. Ailenin bugün eriştiği zenginliğin tamamı baba Celal'in eseridir. Bülent, Celal'in hayattaki tek başarısızlığıdır. Üstelik bu başarısızlık oğlanın yüzüne vurulmasın diye her ay dünyanın parasını harcamaktadır. Celal için bu gidişata dur deme zamanı gelmiştir.
 
Film, 13 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
 
Baba 1,5
 
Deniz Denizciler'in yönetmenliğini üstlendiği Baba 1.5, oğlundan yeni haberdar olan bir mafya babasının oğluyla tanışmasını ve akabinde gelişen olayları ele alıyor.


 
Ünlü mafya babası Seyfi'nin rakipleri, oğlu olmayan Seyfi'nin ölüp geride bırakacağı imparatorluğu bölüşmeyi dört gözle beklerlerken, Seyfi'nin hiç tanımadığı bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Ne var ki bu oğul, hiç Seyfi'nin umduğu gibi yerini gönül rahatlığıyla bırakabileceği niteliklere sahip değildir. Yine de yavaş yavaş mafya olmanın gerekliliklerini öğrenmeye başlar.
 
Film, 13 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
 
Misafir
 
Andaç Haznedaroğlu’nun yönettiği ve Saba Mubarak, Rawan Skef, Homam Hout ile Şebnem Dönmez’in oynadığı Misafir (The Guest), 14 Eylül 2018′de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Andaç Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Akrabalarını Suriye’deki savaşta kaybeden 7 yaşındaki Lena, küçük kız kardeşiyle birlikte, Türkiye’ye doğru bir yolculuğa çıkar. Bir yandan yaşamını sürdürebilmek için para kazanmak, diğer yandan da küçük kız kardeşine annelik yapmayı öğrenmek zorundadır. Ailesinin savaşta öldüğünü kabullenmeyi reddeder ve ısrarla Suriye’ye geri dönmek ister. Bu zorlu ve çaresiz yolculukta karşılaştığı tüm engelleri aşarak sonunda bir kahramana dönüşür.
 
Film, 15 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
 
Sosyopat
 
Kevin Forrest’in yönettiği ve Michael Draper, Erin McGarry, Jeffrey Arrington ile Dennis Fitzpatrick’in oynadığı Sosyopat (Evolution of Evil – Removed), 14 Eylül 2018’de Özen Film dağıtımıyla Vişne Production tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Lori ve kocası Christopher şehir hayatında yaşadıkları yoğun stresten uzakta, doğanın tadını çıkarmak istemektedirler. Bu isteklerini gerçekleştirmek için şehir dışında, Pasifik kuzey ormanlarında, bir kampa gitmeye ve streslerini atmaya karar verirler. Sakin bir hafta sonu planlayan Lori ve Christopher’a kampta sosyopat bir ailenin musallat olması ile ormanda yaşam mücadelesi vermeye başlarlar.
 
Filmin sınıflandırması yapılmamış.
 
Canavar
 
Michael Pearce’in yönettiği ve Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James ile Hattie Gotobed’in oynadığı Canavar (Beast), 14 Eylül 2018’de Başka Sinema dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
27 yaşında genç bir kadın olan Moll, hâlâ ailesi ile birlikte küçük bir adada yaşamaktadır. Ancak bu birlikte olmaktan artık çok sıkılmıştır. Ailesinin baskıcı tavırlarından iyiden iyiye usanan Moll, onlardan kurtulmanın hayalini kurar. Özgür ruhlu ve esrarengiz Pascal ile tanıştığında ise Moll için yepyeni bir dünyanın kapıları açılır. Fakat Pascal bir dizi cinayetin baş şüphelisi olarak tutuklandığında her şey bambaşka bir hal alır.
 
Film, 15 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
 
Gece Gelen
 
Trey Edward Shults’un yönettiği ve Christopher Abbott, Joel Edgerton, Carmen Ejogo ile Riley Keough’un oynadığı Gece Gelen (It Comes at Night), 14 Eylül 2018’de Chantier Films dağıtımıyla Siyah Beyaz Movies tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Gelecekte dünyanın bambaşka bir hal aldığı filmde Paul, terk edilmiş güvenli bir evde eşi ve oğluyla kendine düzen kurmuş ve onlara huzurlu bir hayat sunmuş bir aile babasıdır. Tüm dünyaya korkutucu bir dehşet saçan, görülmemiş ve alışılmadık bir tehditten korunmak için büyük bir emek harcayan babanın kararlılığı, genç, umutsuz ve çaresiz bir gencin evlerine sığınmak istemesiyle sarsılacaktır.
 
Film, 15 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
Küçük Bir Rica
 
Paul Feig’in yönettiği ve Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding ile Jean Smart’ın oynadığı Küçük Bir Rica (A Simple Favor), 14 Eylül 2018’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Stephanie (Anna Kendrick), hayatını Youtube’ta paylaştığı çeşitli videolardan kazanan vlogger bir annedir. Bir gün, en yakın arkadaşı Emily (Blake Lively) aniden ortadan kaybolur. Stephanie mevcut tüm enerjisini Emily’ye ne olduğunu öğrenmeye harcarken, Emily’nin kocası Sean (Henry Golding) da şaşırtmacalar, ihanetler, sırlar ve bu sırların açığa çıkmasıyla, aşk, sadakat, cinayet ve intikamla dolu bu hikâyede ona yardım etmeye oldukça kararlıdır.
 
Film, 15 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
Mile 22
 
Peter Berg’in yönettiği ve Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais ile Ronda Rousey’in oynadığı Mile 22, 07 Eylül 2018’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
James Silva devlet tarafından yok sayılan bir adamdır. 6 şehre yayılan bir zararı önlemek için gizli bilgilere sahip olan bir kaynak ortaya çıktığında, iş Silva’nın ekibine düşer. Silva’nın görevi ekibiyle birlikte, gizli bilgilere sahip olan adamı güvenli bölgeye ulaştırmak ve gizlediği bilgileri öğrenmektir. Ancak bu bilgilere ulaşmak isteyen tek taraf onlar değildir. Bilgileri elde etmek isteyen kimliği belirsiz bir ekip ile Silva’nın ekibi arasında mücadele başlar.
 
Film, 15 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.
 
İçimdeki Hazine
 
Hüsnü Hakan Gürtop’un yönettiği ve Demir Karahan, Cemre Melis Çınar, Fatih Ayhan ile Kimya Gökçe’nin oynadığı İçimdeki Hazine, 14 Eylül 2018′de Derin Film dağıtımıyla Pak Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Ayda ailesinin son ferdi olan Sema, babasının ölümü ile yapayalnız kalır. Babasının cenazesi ile İstanbul’a dönen genç kadın merasimden sonra aile konağına yerleşir. Sema’nın hayatı babaannesinin bıraktığı şifreli bir belgeyi teslim almasından sonra bambaşka bir hal alır. Kendisini bilinmeyen bir dünyanın içerisinde bulan Sema, bir başına zorlu bir mücadeleye girer. Sema binlerce yıldır gizlenen “Eskilerin Emaneti”nin sırrını çözebilecek midir?
 
Film, 7 yaş ve üzeri sinemaseverlerin seyretmesi için uygun.