Sezgin Baran Korkmaz SBK'nın içini mi boşaltıyor? Karsan'ı da elden çıkardı!

Sezgin Baran Korkmaz'a ait SBK Holding Karsan’daki dolaylı paylarını da sattı.

Kara para aklama suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ve halen yurt dışından dönmeyen Sezgin Baran Korkmaz'a ait SBK Holding, ilaç şirketi Biofarma’nın ardından otomotiv şirketi Karsan’daki dolaylı paylarını da sattığı ortaya çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu Lüksemburg merkezli Silcolux şirketi vasıtasıyla Kıraça Holding’de yüzde 45’lik, Kıraça Holding vasıtasıyla da Karsan’da yüzde 28,56’lık paya sahip olan SBK Holding’in payları, Avukat Mustafa Levent Göktaş’a geçmiş oldu.

“Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) sermayesinde dolaylı olarak payların %28,56'sına Silcolux S.A. sahiptir. Silcolux S.A. paylarının tamamının 28 Ocak 2021 tarihinde İnan Kıraç hesabına Avukat Mustafa Levent Göktaş tarafından imzalanan Pay Devir Sözleşmesi uyarınca Avukat Mustafa Levent Göktaş'a devrolmuştur. Bu bağlamda, Kıraça Holding A.Ş. sermayesinde, Silcolux S.A. ve Silcolux Investments S.A. vasıtasıyla dolaylı olarak payların %45'ine, Şirket sermayesinde, Kıraça Holding A.Ş. vasıtasıyla dolaylı olarak payların %28,56'sına Mustafa Levent Göktaş sahip olmuştur." denildi.

Devir işlemini Kıraç adına imzalayan Mustafa Levent Göktaş, Odatv’ye yaptığı açıklamada “Sezgin Baran Korkmaz ve İnan Kıraç karşılıklı alacaklar için icra takibi başlatmıştı. Daha sonra uzlaşarak bu icra takip işlemini karşılıklı olarak kaldırdık. Yapılan anlaşmayla da Sezgin Baran Korkmaz sahibi olduğu Silcolux şirketinin Kıraça Holding ve Karsan’daki hisselerini İnan Kıraç’a devretti. Yani Kıraça Holding ve Karsan’ın yüzde 100 hisseleri İnan Kıraç’a geçmiş oldu” dedi.