Seri katilin yazdığı kitap geri çekildi

Yetkililer Kanadalı Robert Pickton'ın kimliğini gizleyen bir polise 49 kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini belirtmişti

Kanada’da 26 kadını öldürmekle suçlanan Robert Pickton’ın “anı”larını yazdığı kitabı satışa sunan internet perakende devi Amazon, kurbanların yakınlarından gelen tepkilerin ardından satışı durdurdu.

Eski multi milyoner ve domuz çiftliği sahibi Pickton 2002′de yakalanarak cezaevine konmuş ve 2007′de 6 kadını öldürmekten suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Pickton hakkındaki 20 diğer cinayet suçlaması ise beklemede.

“Pickton: In His Own Words” (Kendi sözleriyle Pickton) adlı kitap, Amazon’un Kanada mağazasında 20.17 Amerikan dolarından satışa sunulmuştu ancak birkaç saat sonra geri çekildi. Amazon kitabın satışıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Kanada televizyonu CTV, 66 yaşındaki Pickton’ın kitabı başka bir tutuklunun yardımıyla cezaevi dışına çıkardığını belirtti. CTV, İncil’den alıntıların ve Pickton’ın polise verdiği ifadelerin bulunduğu kitapta birçok yazım hatası olduğunu da duyurdu.

Kanada polisi 2002 yılında Pickton’ın domuz çiftliğinde yaptığı aramada ceset parçaları bulmuştu. Kitabın yazarı olarak Michael Chilldres ismi görünüyor, ancak kitabı basan yayınevi Outskirts Press bu ismin Pickton tarafından kitabın basılabilmesi için seçilmiş olduğunu ve basıma son verdiklerini açıkladı.



Pickton’ın çiftliğinde DNA’sı bulunan 33 kurbandan birinin kız kardeşi olan Ernie Crey, kitabın kendilerinde büyük bir rahatsızlığa neden olduğunu belirtti. Kanada’nın Britanya Kolombiyası eyaletindeki yetkililer, Pickton’ın kitaptan gelir elde etmemesi için tüm önlemlerin alınacağını açıkladı.

Birden fazla müebbet hapis cezasına çarptırılmış olan Pickton kitapta suçsuz olduğunu ve Kanada polisinin cinayetlerle ilgili kendisine komplo kurduğunu savunuyor. Pickton kayıp olan 43 kadının daha dosyasında şüpheli olarak yer alıyor. Polis mahkeme sürecinde Pickton’ın, tutuklu kılığına girmiş olan bir polise 49 cinayet işlediğini itiraf ettiğini açıklamıştı.