SERDAR TURGUT'TAN TWITTER İSYANI; TİKSİNİYORUM!

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Twitter için 'Sevimsiz banal sohbetlerin geçtiği bir alem' dedi.

İnsanların toplum içinde ifade edemedikleri, "öteki" olanı aşağılama hissiyatı ve marjinal duygularını artık internette özgürce, acımasız söylemlerle ifade edebilmeleri, "sosyal medya"olarak tanımlanan internet ortamlarının ne kadar "sağlıklı"olduğu sorusunun sorulmasına yol açtı. Bu ortamlardan biri de Twitter. Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım ortamlarından olan Twitter, birçok skandalın, siyasetten magazine birçok tartışmanın kaynağı oldu.
Son olarak Türkiye'de BDP milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlunun intiharı sonrası internet ortamında yazılanlar, "toplumdaki yozlaşmanın ne kadar ileri boyutta olduğu" eleştirilerini de beraberinde getirdi. Gazeteci-yazar Serdar Turgut, bir süredir hiçbir mesaj yazmadan takip ettiğini söylediği Twitter'ı, yaşanan bu son olay nedeniyle kullanmaktan vazgeçtiğini Habertürk'teki köşesinden duyurdu.


DÜŞÜNCE, SEVİMSİZ BANAL SOHBETLER VE GEYİK MUHABBETLERİ OLMUŞ..
Şöyle bir dünya düşünün; henüz ergen olan ve yaş almasına rağmen ergen beyinli kalanların ezici çoğunluğunu oluşturduğu bir dünya. Sevimsiz banal sohbetlerin, geyik muhabbetlerinin düşünce yerine geçtiği bir âlem. Hemen hepsi ergen beyinli olduklarından rahatlıkla çocuk diye hitap edebileceğimiz bu çocuklar, genellikle baskı altına alınmış seksüel duygulardan kaynaklanan vahşilik ve kabalıkla en sevimsiz, en önemsiz, en aptalca fikirlerini günün her saatinde yazmaya uğraşıp bunları da düşünce sanıyorlar. Herhalde espri olsun diye sosyal medya dedikleri âlem içinde toplumdan tecrit olmuş halleriyle, şehvetle bilgisayarın başına oturup baskı altına alınmış duygularını, kendi zavallı yaşamlarına duydukları nefreti saatler boyunca 140 kelimede anlatmanın yollarını düşünüyorlar.