Sedat Peker'in avukatından Emre Olur açıklaması

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın'la görüşen gazeteci Barış Pehlivan, Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur'un Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi ve son durumuna ilişkin aldığı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. 

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'e yakınlığı ile bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gözaltına alındı. Olur, daha sonra İstanbul Havalimanı'na getirildi.

T24'ün aktardığına göre; Halk TV yayınında Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'ı aradığını ve Emre Olur'un gözaltı sürecini sonrasında yaşadıklarına dair aldığı bilgileri aktaran gazeteci Barış Pehlivan, Olur'un herhangi kötü muameleye maruz kalmadığını duyurarak, şu ifadeleri kullandı:

Bana verilen bilgilerde en çarpıcı olan şudur: Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada Emre Olur'un hakkındaki suçlamalar sıralanmıştı hatırlarsanız, Ersan Barkın'ın aktardığına göre polisler şu bilgiyi vermişler. Emre Olur'la ilgili soruşturma yürüten savcılık makamları Emre Olur'un emniyetteki ifadesinin sadece suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlamasından yapılmasını istemişler. Emre Olur yarın savcılığa çıkartılacak. Yarın tutuklandığını görürüz diye tahmin ediyorum."