Sedat Peker'den bomba itiraf: Hürriyet Gazetesi'ni ben bastırdım

YouTube'da yayınladığı videolarla gündem olan Sedat Peker bu sabah yayınladığı son videosunda, 2015 yılında Hürriyet Gazetesi'ne yapılan baskını, AK Partili bir milletvekilinin ricası üzerine kendisinin organize ettiğini söyledi.

Kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği videoların altıncısında,  Hürriyet gazetesine düzenlenen baskına değinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, gazete binasını taşlayan grubun başında isim vermeden Abdurrahim Boynukalın'ın bulunduğunu belirterek, "Bastırtmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine de bakabilirsiniz. Bizim gençlik kollarından birtakım arkadaşlar gidecek, onlar profesyoneller değiller, tamam dedim. Ben gönderdim. Savcılar ağır delil, ikrar, ben yaptım. Aydın Doğan yaşlı adam. Ben ölürüm çocuklarıma dert kalmasın. Senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Namussuzsunuz ulan. Demirören, seni adım adım takip edeceğim." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Saldırı sırasında konuşan AKP'li bir milletvekili, 1 Kasım seçimlerinden nasıl sonuç çıkarsa çıksın Erdoğan'ı başkan yaptıracaklarını, sonra da 'Allah'ın izniyle de, sadece Aydın Doğan medyasının değil, HDP, PKK, Gülen'in defolup gideceklerini' söylemişti.

Sosyal medyada AKP yanlısı trol hesapların çağrısıyla gece geç saatlerde meydana gelen saldırıda, Hürriyet'in haberine göre göstericiler, önce bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalışmıştı.

Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve soplarla kırılırken, saldırganların içeri girmeleri bina güvenliği tarafından güçlükle önlenmişti.