Sabancı'nın torununu denize atma davasında yeni gelişme! Şevval Şahin gözyaşlarıyla anlattı

MİSS Turkey 2018 birincisi Şevval Şahin ile yemek yiyen Kerem Kamışlı'yı denize attığı gerekçesiyle hakkında 4 ayrı suçtan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Yiğit Marcus Aral'ın davasında Şahin tanık olarak dinlendi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Yiğit Marcus Aral katılmadı. Duruşmada müşteki avukatları Yiğit Gökçehan Koçoğlu ile Yaren Soysal ve sanık avukatları yer aldı. 

İFADE VERİRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

DENGESİNİ KAYBEDEREK SANDALYEYLE BİRLİKTE DÜŞTÜ

Kamışlı'nın garsonlardan Aral'ı kaldırmasını istediğini, Aral'ın da kendisinin kalktığını öne süren Şahin, şöyle devam etti: “Yiğit kalkarken Kerem de kalktı. Kerem, Yiğit'in kolunu tuttu. Yiğit de kolunu silkelerken Kerem'i itti. Kerem arkaya doğru dengesini kaybederek yana doğru sandalyeyle birlikte düştü. En yakındaki garson koşarak Kerem'e kolunu uzattı. Yiğit'e döndüm ne yaptığını sorarken Kerem'in denizden çıktığını gördüm, üstünü silkeliyordu. Sonrasında Yiğit gitmişti"

Şevval Şahin, Yiğit Marcus Aral'ın kimseye hakaret etmediğini, tehditte bulunmadığını belirterek emniyette verdiği ifadeyi reddetti. Şahin restorandaki garsonların ve başka masada oturanların kendilerini duyamayacağını iddia etti. 

Şahin daha önce Yiğit Marcus Aral'dan şikayetçi olduğunu, ceza almasını istediği için uzaklaştırma kararı aldırdığını belirterek “Olayların bu kadar büyüyeceğini ve ölüme teşebbüse gideceğini düşünmezdim" dedi. Şahin, müşteki avukatının sorusu üzerine Yiğit Marcus Aral'la şu an sevgili olduklarını belirtti. 

DİĞER TANIKLAR OLAYI FARKLI ANLATTI

Olay günü garson olarak çalışan kişiler ise tanık olarak verdiği ifadelerinde Yiğit Marcus Aral'ın hakaret ve tehditlerde bulunmasının ardından Kerem Kamışlı'yı sandalyeyle birlikte denize attığını öne sürdü. 

SEVGİLİ OLDUKLARI İÇİN BEYANI GÜVENİLİR DEĞİL

Tanık beyanlarının ardından söz alan Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Şevval Şahin'in önceki ifadelerini kabul etmemesinin sebebi olarak sanık Yiğit Marcus Aral'la olaydan kısa süre sonra barışmasını gösterdi. Avukat Koçoğlu, Şahin'in beyanıyla ilgili “Tutarlı beyanlar vermemiştir. Şu anda  sevgili olmaları nedeniyle bir kıymet-i harbiyesi bulunmamaktadır. Bu sebeple Şahin'in mahkeme huzurundaki beyanlarının güvenilir olmadığını beyan ediyoruz" dedi. 

Sanık avukatı ise olayın karakolda halledilebileceğini fakat olayın medyatik olması nedeniyle bu boyutlara geldiğini belirtti. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Yiğit Marcus Aral hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Üsküdar'da 24 Haziran 2021'de Yiğit Marcus Aral'ın eski sevgilisi Şevval Şahin ile yemek yiyen iş insanı Kerem Kamışlı'nın yanına gittiği belirtildi.

Yiğit Marcus Aral'ın 'Sen nasıl bizim aramıza girersin, bitmemiş ilişkiye müdahale edersin, seni bulurum, peşini bırakmam, seni bitiririm' diyerek tehdit ettiği ve sanığı denize attığı kaydedildi. İddianamede Aral'ın müşteki Kamışlı'yı denize attıktan sonra videosunu çektiği de aktarıldı.

İddianamede Yiğit Marcus Aral'ın “Olası kast ile adam öldürmeye teşebbüs", “Tehdit", "Özel hayata ilişkin görüntüleri ve sesleri ifşa etmek" ve “Hakaret" suçlarından toplamda 22 yıl 9 aydan 34 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.