SABAH OMBUDSMANI PKK HABERİNİ EKSİK BULDU!

Sabah Okur Temsilcisi Yavuz Baydar, Takvim'in manşet yaptığı, Sabah'ın da kullandığı tartışma yaratan o haberle ilgili eleştirilerini yazdı.

KKTC’de PKK varlığı

PKK’nın Kıbrıs’ta faaliyetleri var mı, varsa ne boyutta? Bu soru geçenlerde bir haberle gündeme yerleşti, ama itirazlara ve resmi ağızdan yalanlamalara da yol açtı. İçeriği değerlendirmeye aldık

PKK’nın Eğitim Üssü Beşparmak Dağları başlıklı haber, haftanın eleştiri ve tartışma konusu.
İç sayfadan 26 Ocak tarihinde Mutlu Çölgeçen imzasıyla sunulan haberin spotu şöyleydi: "Kıbrıs’ta örgütlenmeye çalıştığı ortaya çıkan PKK’nın Beşparmak Dağları’nı eğitim üssü olarak kullandığı belgelendi. Sınırdışı kararı verilen bazı isimlerin ise halen adada olduğu tespit edildi."
Haberde, rumuzu verilen bir üniversite öğrencisinin PKK örgütlenmesini üstlendiği, Beşparmak yöresinde bir köyde eğitim üssü kurulduğu, bu faaliyetin MGK gündemine alındığına dair iddialar da yer alıyor. Haberde kaynak olarak "adadaki istihbarat birimleri" gösteriliyor.
SABAH okuru, Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Süleyman İrvan, pek çok noktada eleştiri içeren ayrıntılı bir not gönderdi. Genel olarak bakıldığında haberin doğru olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını anlatıyordu bu not.
 Haber, Kıbrıs’a hiç gitmemiş bir muhabir tarafından kaleme alınmış izlenimi veriyor, çünkü, KKTC’de haberde iddia edildiği gibi (ki haberde iddia ediliyor bile denmiyor) çok sayıda dağ yok. Bir tek dağ var, o da Beşparmak Dağları.