RTÜK MUHALEFETE YAKIN KANALLARI İNCELEMEYE ALDI!

RTÜK, hangi kanalların referandum sürecinde tek taraflı yayın yaptığını ve "Hayır" görüşünü ekrana yansıttığını tespit etti?

RTÜK İzleme Değerlendirme Dairesi CHP’ye yakın Halk TVve İşçi Partisi’ne yakın Ulusal Kanal’ın yandaş yayın yaptığını belirledi 

RTÜK, Halk TV ve Ulusal Kanal’ın referandum sürecinde tek taraflı yayın yaptığını ve sadece “Hayır” görüşünü ekrana yansıttığını tespit etti.

RTÜK İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı 12 Temmuz’da ve 29 Temmuz’da RTÜK Başkanlığı’na gönderdiği yazılarda, YSK kararını çiğnediği tespit edilen iki kuruluşa 298 Sayılı Kanun’un 149/A maddesine göre işlem yapılmasını istedi.

8-23 Temmuz tarihleri arasında Halk TV’de yayınlanan 8 programdan rutin takibi sırasında, programlarda karşıt görüşlere yer verilmediği, sadece referandumda “Hayır” görüşünün öne çıkartıldığı belirtildi. Yazıda, programlara konuk olan YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile CHP milletvekili ve yöneticilerinin isimleri sayıldı.

Daire, 12 Temmuz tarihli yazısında da Ulusal Kanal’da yayınlanan “Televizyon Gazetesi” programıyla ilgili tespitlere yer verildi. Program sunucusu Halil Nebiler’in “ O referandumda yedireceğiz size, açılımları bilmem neleri... Aha karşılarında görecekler kimin ne olduğunu... Gösterelim dünya kaç bucak... Onların demokrasilerini yiyeceğim demokrasilerini...” şeklindeki ifadelerle haberleri nesnel bir bakış açısıyla sunmadığının görüldüğü belirtildi.