RIM'İ ATAN BLACKBERRY ARTIK 10'LA DEVAM EDECEK!

Kanadalı Research In Motion (RIM) firması, yeni BlackBerry telefonlarını tanıttı.

Z10 ve Q10 modellerinin görücüye çıktığı gecede yapılan bir diğer önemli açıklama, RIM ve BlackBerry’nin tek bir marka olarak BlackBerry altında birleşmesi oldu. Gecenin bir diğer büyük sürprizi ABD’li ünlü şarkıcı Alicia Keys yaptı. BB 10 işletim sistemi, video izlerken diğer uygulamaları da kullanabilmenize imkan veriyor. Aynı anda birden fazla uygulama indirilebiliyor ve çalıştırılabiliyor. RIM, uzun bir geliştirme sürecinin ardından, merakla beklenen yeni BlackBerry telefonlarını tanıttı. Z10 ve Q10, Singapur’da düzenlenen etkinlikte CEO Thorsten Heins tarafından teknoloji dünyasına sunuldu. Heins, ünlü şarkıcı Alicia Keys’in de yeni kreatif direktörleri olarak göreve başlayacağını açıkladı.

BlackBerry’nin uzun süredir beklenen tanıtım etkinliği, Singapur’da düzenlendi.

UYGULAMA DOLU

Yeni BlackBerry telefonları ilk olarak 70 bin uygulama ile sunulacak. Bu rakamın, yeni bir modelin piyasaya sürülüş safhasında uyumlu olduğu en yüksek uygulama rakamı olduğu ifade edildi. Z10 ve Q10, Skype, Amazon Kindle, Evernote, Twitter, LinkedIn, Facebook, Foursquare ile beraber gelecek.

ALICIA KEYS SÜRPRİZİ

BlackBerry etkinliğinde en büyük sürprizlerden biri, ünlü şarkıcı Alicia Keys’in sahneye çıkması oldu. CEO Heins, Keys’in yeni kreatif direktörleri olduğunu belirtti. Keys, sahneye çıktıktan sonra şu açıklamada bulundu:

"Uzun süre BB kullandım ancak bir süre uzak kaldım. Ancak tekrar BB ile çok yakın bir ilişkiye başladığımı söylemeliyim. Yaptığım iş çok vakit alıyor ancak BlackBerry’nin kreatif direktörü olarak çok ciddi bir iş çıkaracağım... İşine çok sadık bir insanım. Bundan böyle uygulama geliştiricileri, tasarımcılar, perakendeciler, nakliyeciler ile çok yakından çalışacağım. Eğlence, müzik, yeni projeler alanında çalışacağım. Amacım, kişisel hayatta tek bir cihazın oynadığı rolü artırmak ve iş için kullanılan telefonu bir eğlence cihazıyla bütünleştirmek." Keys, sahneden ayrılırken CEO Thorsten Heins’a, "Pazartesi ofiste görüşürüz" dedi.

ntvmsnbc