Polis Ebru Gündeş'in evinden böyle çıktı!

İstanbul genelinde yapılan operasyonun adreslerinden biri de Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab’ın yalısıydı.

İSTANBUL’da düzenlenen "Rüşvet ve Yolsuzluk" operasyonu kapsamında işadamı Reza Zarrab da Kanlıca’daki yalısında gözaltına alındı. Zarrab’ın yalısında ele geçirilen dokümanlar da bavulla çıkarıldı.
 
Sabah saatlerinde İstanbul genelinde yapılan operasyonun adreslerinden biri de ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in eşi işadamı Reza Zarrab’ın Kanlıca’daki yalısıydı.
 
Halide Edip Adıvar Caaddesi 9 numaralı yalıya sabah saatlerinde giren ekipler, saat 11.00’e kadar süren bir arama yaptı. Aramanın ardından ekipler el koydukları doküman ve gereçleri bir bavul içerisinde dışarı çıkardı. İşadamı Reza Zarrab, soruşturma kapsamında polis otosuna bindirilerek sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
REZA ZARRAB'IN ALTINLARI
 
Bu arada Türkiye'yi sarsan operasyonda çarpıcı bir çarpıcı iddia da Milliyet gazetesi muhabiri Musa Kesler'den geldi. Kesler'in edindiği bilgiye göre Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz ocak ayında ele geçirilen ve işadamı Reza Zarrab'a ait olduğu belirlenen 27 kilo altın bugün yaşanan operasyonun fitilini ateşledi. 
 
27 KİLO
 
Narkotik ekiplerinin uyuşturucu şüphesiyle durduğu kuryelerin üzerinden 27 kilo altın çıkmış, yapılan incelemede altınların işadamı Reza Zarrab'a ait olduğu ve yasal olarak ihraç edildiği anlaşılmıştı. Ancak iddiaya göre havaalanında yaşanan bu olayın ardından Mali Polis ve Gümrük Muhafaza ekipleri işadamı Reza Zarrab'ı yakın takibe aldı. Yaklaşık 1 yıldır süren teknik takibin ardından da ünlü işadamına yönelik operasyonun düğmesine basıldı...
 
Reza Zarrab yalıdan alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Reza Zarrab buradaki sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonda gözaltına alınan diğer şüpheliler de sağlık kontrolünden geçirildi.