PALALI SABRİ İÇİN KIRMIZI BÜLTEN!

Gezi Parkı eylemleri sırasında elindeki palayla saldıran Sabri Çelebi, kaçtığı Fas'tan geri gelmedi!

İstanbul ’da Gezi Parkı eylemlerinde elindeki palayla göstericilere saldıran daha sonra da Fas’a kaçtığı öğrenilen Sabri Çelebi için kırmızı bülten hazırlığı başlatıldı.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan’ın haberine göre hakkında 27 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Sabri Çelebi için yargılamayı yürüten yerel mahkeme, ailesiyle birlikte İstanbul’a geleceğini bildirmesine karşın Türkiye ’ye dönüş yapmayan Çelebi hakkında “uluslararası yakalama” kararı çıkartılması için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptı.

27 YIL HAPSİ İSTENİYOR
 Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkındaki soruşturmanın tamamlanması sonrasında hazırlanan iddianamede, Çelebi için 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede yer alan zanlılar hakkında “kasten yaralama”, “görevli memura direnme ve memura karşı silahla (bıçakla) yaralama” ve “şahıslara karşı yaralama” suçlarını işlediklerinin tespit edildiği açıklanmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce Fas’a giden palalı saldırgan Çelebi, gidişinin hemen ardından yaptığı açıklamada, “50 yıl bile isteseler Türkiye’ye döneceğim” demişti.

‘DÖNECEĞİM' DEMİŞTİ
Kamuoyunda “Palalı” olarak tanınan Çelebi, hakkında yakalama kararı çıkmasından bir gün önce ailesiyle birlikte Fas’a gitti. 13 Ağustos’ta Türkiye’ye dönüş yapacağını açıklamasına rağmen bugüne kadar dönmedi.