PABUCUMUN DEMOKRATLARI İNTERNET SANSÜRÜNE NEDEN SESSİZ?

Akşam gazetesinin teknoloji ve internet yazarı Yurtsan Atakan, "internete devlet sansürü geliyor" diyerek sansüre sessiz kalan hangi köşe yazarlarını eleştirdi.

İnternet sansürü ve pabucumun demokratı yazarlar

Anlaşılan o ki daha birkaç ay önce İnternet sansürüne karşı gösterilen tepki patlaması bir balondan ibaretmiş.
Geçtiğimiz günlerde BTK bir açıklama yaparak kendi taktıkları Güvenli İnternet adıyla, İnternet sansürünün 22 Ağustos’tan 22 Kasım’a ertelediklerini ve ilgili yönetmeliği de STK’lardan gelen görüşlerin hepsine uygun olarak değiştirdiklerini duyurdu.
Yeni yönetmelikte uygulamayı sansür olmaktan çıkartacak pek bir değişiklik yapılmamıştı oysa. Sansür çeşitlerinin sayısı azaltılmış ve sansürü yapacak kurumun kimlerden oluşacağı tanımlanarak sansür iyice kurumsallaştırılmıştı sadece.
Açıklamanın ardından medya ve köşe yazarlarına bakıyorum da, üzerine ölü toprağı serpilmiş süt dökmüş kedinin önündeki dut yemiş bülbülden bile sessizler.
Hani nerede o demokratım, liberalim diye kasım kasım kasılan sivil köşe generalleri? Nerede kaldı Emre Aköz’ün demokratlığı, Mehmet Barlas’ın liberalliği, Engin Ardıç’ın liberal-demokratlığı? İnternet’e resmen devlet sansürü getiriliyor, serbest pazarı ilgilendiren filtreleme ürünü devletleştiriliyor, sansürün altyapı maliyeti sansür istemeyenlerin üzerine yıkılıyor demokrat ve liberal geçinenler sus pus... Pabucumun liberalleri, pabucumun demokratları...

YURTSAN ATAKAN’IN  YAZISININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ