Özgür Özel'den 'boş koltuk' açıklaması: Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile bir araya geldi. Görüşmede, 31 Mart seçimlerinden sonra ortaya çıkan siyasi tablo ele alındı. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan liderler, muhalefetin önümüzdeki günlerde daha fazla bir araya geleceğini aktardı. Gazeteciler, Özgür Özel'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde yer alan boş koltuğu sordu.

Ankara siyasetinde bugün de hareketli saatler yaşandı.

Dün, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile bir araya geldi.

Görüşme CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Zirvenin ana gündem maddesi ise 31 Mart’taki seçimlerden sonra ortaya çıkan siyasi tablo oldu.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özgür Özel, “Seçim sonuçlarını etraflıca değerlendirdik. Hem yerel seçim sonuçları, sonuçların genel seçime etkisi, Türkiye demokrasisinde yaşadığımız sorunlar, sayın TBMM başkanımızın gerçekleştirdiği ziyaretler, dün sayın Cumhurbaşkanı ile benim gerçekleştirdiğimiz görüşmeyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunma fırsatı yakaladık.” dedi.

“VAN’DA ÖNEMLİ BİR DAYANIŞMA SERGİLENDİ”

DEM Parti’nin seçimleri kazanan belediye başkanlarını tebrik eden Özel, “Geçmiş yerel seçimlerden sonra Türkiye demokrasisi kayyum atamalarıyla önemli bir yara aldı. Bu seçimde Van’da çok önemli bir dayanışma sergilendi. Bir ayıptan dönüldü. Şu ana kadar bir kayyum uygulamasının yaşanmamasından ihtiyatlı bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

“DÜNKÜ GÖRÜŞME ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI”

CHP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la dün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin soruyu yanıtladı. “Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini dün Sayın Erdoğan’la konuşma imkanı bulduk. Ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi ve heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de Sayın Erdoğan’ın değerlendirmelerini dinledik.” diye konuşan Özgür Özel, dünkü görüşmenin Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

Türkiye’de siyasi partilerin birbirleriye konuşabilen ve tartışabilen bir çizgide kalmasının önemli olduğunu vurgulayan Özel, “Dünkü görüşmenin nasıl bir sonuç verdiğini önümüzdeki günlerde takip edeceğiz.” dedi.

BOŞ KOLTUK SORUSUNA YANIT

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde yer alan boş koltuk ile ilgili soru üzerine, “Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil. Orada ortaya çıkan tablo ve aramızdaki görüşmeden sonra Sayın Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir ziyaret yapma talebini iletmesi ile birlikte olabilecek en iyi şekilde çözümlenmiş olduğu durumda, artık dönüp de tekrar bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Nezaketli de bir davranış olmaz.” dedi.

"MUHALEFET DAHA ÇOK BİR ARAYA GELECEK"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, “Demorkasi ve özgürlükler konusunda ciddi sorunlar var. Henüz seçim sonuçlarında ortaya çıkan siyasi iradeyi kabullenmeme söz konusudur. Siyasetin, muhalefetin bir araya gelmesinin sebepleri bunlardır.” dedi.

Bakırhan, muhalefetin önümüzdeki günlerde daha çok bir araya geleceğini ifade etti.

Partinin Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da görüşmede 31 Mart seçimlerinden sonra ortaya çıkan siyasi tabloyu değerlendirdiklerini anlattı.