ORAY EĞİN'DEN TARAF YAZARI MELİH ALTINOK'A "ÖLÜ YİYİCİ" YANITI!

Şimdi Taraf'ta 'kullanışlı gazeteci' olarak hizmet veriyor. Tetikçilik yapıyor. İpinin elini kim tutuyor?

Tam bir kullanışlı gazeteci

Önce Mehmet Baransu diye bir 'gazeteci' çıkardılar piyasaya... Şimdi bir tane daha buldular; ne tesadüf ki o da Taraf yazarı. Demek ki bu gazete sadece 'belge üretme merkezinden' değil, 'tetikçi fabrikası'ndan da hizmet alıyor.

Bu fabrikanın son buluşunun adı Metin Altınok.

Kim bu adam ve nereden çıktı? Nasıl televizyonlara, tartışma programlarına çıkıyor, 'bilirkişi' olarak fikir beyan ediyor? Piyasaya bu adamı kim sürdü, kimin üzerinden oynanıyor bu oyun?
Size onun sicilini anlatayım.
İki sene önce... Bir gün odatv.com'un telefonu çalıyor. Karşıdaki ses odatv'yi ne kadar beğendiğini, gazetecilik duruşuna hayran olduğunu anlatıyor ve bir yazı yazmak istiyor. O aralar Birgün'de de yazıları yayımlanıyor. 'Madem Birgün yazarısın, referansın oradan, yolla' diyorlar.
Ve ilk yazısında Taraf'a çakıyor, Ahmet Altan'ı eleştirip 'Taraf gibi gazetelerde yazan solcuların kendi varoluşlarını inkar edeceğini' iddia ediyor.

Bu yazının ardından Odatv'ye çok özel bir 'belge' gönderiyor bu şahıs. Bakın, e-mail'inde ne diyor: 'Merhaba, ekte Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği son mektup var. Mektup dün elime ulaştı, hiçbir yerde yayımlanmadı.'

Hiçbir yerde yayımlanmayan, PKK'ya yakın gazetelerde bile olmayan bu mektubun kim olduğu belirsiz acemi gazetecide ne işi var? Ne garip bağlantılar... Belli ki şüpheli bir şahıs bu ve bildiğimiz gazeteciliğin dışında başka bir özelliği var.
Bu mektupla beraber Odatv'yle bütün ilişkisi kesiliyor. Birgün'de Odatv aleyhinde yazılara başladı. Ardından da oradan ayrılıp Taraf'a geçiyor.

'Taraf'tan adam çıkmaz' mealindeki yazısından birkaç ay sonra!
Ne ilginç değil mi... Nereden nereye...
Şimdi Taraf'ta 'kullanışlı gazeteci' olarak hizmet veriyor. Tetikçilik yapıyor. İpinin elini kim tutuyor, kim bu piyonları bulup devşiriyor doğrusu ilginç.

Oray EĞİN / www.aksam.com.tr