OdaTV davasında Coronavirüs itirazı

2 Nisan’da tutukluluk hallerinin devamına karar verilen Terkoğlu ve Pehlivan’ın avukatları haber verilmeden duruşma yapılmasının hukuki olmadığına dikkat çekti.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Sorumlu Haber Müdürü, Barış Terkoğlu’nun 2 Nisan’da görülen tutukluluk incelemesinde mahkemenin tutukluluğa devam kararı vermesine itiraz edildi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre Terkoğlu ve Pehlivan’ın avukatları tarafından İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sunulan itiraz dilekçesinde, 2 Nisan’da yapılan tutukluluk incelemesinin “usuli bir prosedürün” yerine getirilmesinden öteye gidemediğine dikkat çekilerek “Bu durum adalete güven noktasında kaygı vericidir” denildi. Tutukluluk incelemesinin duruşma açılarak yapıldığı ancak avukatlara haber verilmediğine dikkat çekilen dilekçede, bu durumun hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Tutukluluğa devam kararında her müvekkil için delil durumunun ayrı ayrı incelenmesi gerekirken “genel geçer, somut gerçeklikten uzak” gerekçeler ile karar verildiği belirtildi.