Naim Süleymanoğlu'nun kayıp madalyalarıyla ilgili flaş gelişme!

İstanbul'da 2 yıl önce hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun ailesinin avukatı Aziz Demir, Naim Süleymanoğlu'nun 7 dünya, 6 Avrupa, 3 olimpiyat madalyasının kaybolmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Naim Süleymanoğlu'nun dünya ve Avrupa şampiyonalarında kazandığı kayıp 17 madalya için 3 Ekim'de Büyükçekmece'deki evinde keşif yapılmıştı. Evde yapılan keşifte madalyalar bulunamazken Süleymanoğlu'nun kızları Sezin ve Esin Süleymanoğlu'nun avukatları Aziz Demir, konu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Bu sabah avukat Aziz Demir, Büyükçekmece Adalet Sarayı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılığa sunulan dilekçede 16 adet madalyanın çalınması, zimmete geçirilmesi ve film stüdyolarında izinsiz ve yetkisiz şekilde kullanılması sebebiyle şüpheliler hakkında kovuşturma yapılması ve madalyalara el konulmasına karar verilmesi talep edildi.

"Devlete ait bir müzede sergilenmesi gerekirdi"
Madalyaların maddi değerinden çok manevi değeri olduğunu vurgulan Aziz Demir, "Bu madalyaların elbette bir maddi değeri var. Bunlar altın madalyalar ama daha da önemlisi manevi değerleri. Bunların bence bir devlete ait bir müzede, spor müzesinde sergilenmesi, tüm halkın görebilmesi için sunulması gerekirdi. Maalesef şu ana kadar böyle bir girişim de olmadı ve şu anda biz madalyaların nerede, kimin elinde olduğunu bilemiyoruz" diye konuştu.