Muhteşem ama özenti ikili! Türk malı Tango ve Cash tutar mı?

Sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen, Kanal D’de başlayan yeni polisiye dizi Muhteşem İkili’nin ilk bölümünü izledi ve yorumladı.

MURAT TOLGA ŞEN murattolga@gmail.com

Yapımcılığını TMC Film'in üstlendiği, başrollerinde İbrahim Çelikkol, Kerem Bursin, Öykü Karayel, Özge Gürel ve Zafer Algöz'ün yer aldığı Kanal D’nin iddialı polisiye dizisi Muhteşem İkili ilk bölümüyle dün akşam seyirci karşısına çıktı. Kanalda dönen fragmanlarından az çok neye benzediğini tahmin ediyor, daha izlemeden Tango ve Cash’i dizi yapmışlar diyordum ki yanılmadığımı gördüm.
 
İtiraf etmeliyim ki, daha kötü bir prodüksiyon bekliyordum. Başrol oyuncularının popülaritesine güvenen özenti bir polisiye daha diye düşünmekteydim. Aslında bu öngörümü haksız çıkarmayan bir ilk bölümle karşılaşmama ve üstüme yığılan 3. sınıf polisiye klişelerine rağmen izlemekten de keyif aldım. Elbette bu dizinin hatalarını görmemi engellemiyor. Doğru bir cast kurulmasına rağmen dizinin en zayıf tarafı oyuncu yönetimi ve diyaloglar. Herkes şekil yapacağım diye kendini paralıyor ama hayaller San Francisco sokakları gerçekler Balat! Bu kadar afili bir beden dili bizim çocukların üstünde durmuyor. Üzerine bir de ağızlarından çıkan tuhaf diyaloglar eklenince neredeyse bir polisiye parodisi izlemiş oluyoruz.
 
Eğer kendinizi bu histen kurtarabilirseniz siz izlediğiniz şeyden hoşlanabilirsiniz ancak Muhteşem İkili’nin işi zor zira bizim pek dikkate alınmasa da bir polisiye dizi geleneğimiz mevcut. Geçmişte yapılan, tutan, tutmayan, tutmasa bile hatırlanan dizilerimiz var. Akla ilk Behzat Ç. Ya da hala devam eden Arka Sokaklar geliyor ama gerisi de sıkı işler... Hırsız Polis, Kanıt, Karanlıkta Koşanlar, Yılan Hikayesi, Alacakaranlık...
 
Tüm bu diziler bize neyin tutup neyin tutmayacağının reçetesini de veriyor. Kendi sokak gerçeğimizi sunamayan bir yapımın ne kadar oyalayıcı olacağını merak ediyorum. Behzat amirimin diline alıştıktan sonra, ¨arabada dondurma var ve eriyor, bu beni çok sinirlendirir¨ deyip adam pataklayan bir polis temsili eğreti duruyor.
 
Bence bu dizinin, onu yapan ekip sayesinde toparlama şansı var hem de Kerem Bursin’e rağmen... Bakalım ne zamana kadar tıslamadan rol yapmayı becerecek diye bekledim ama çok dayanamadı. Tamer Karadağlı’dan bu yana gördüğüm en kasıntı oyuncu... Bir an önce şu havalı olduğunu düşündükleri ucuz aksiyon numaralarından vazgeçerlerse dizi bir yere gidebilir. Klişe olmasına rağmen sürükleyici ve meraklandırıcı bir öyküleme yapılmış, bunun bir özentiliğe harcanmaması gerekir. Bu kadar özenli bir prodüksiyonun polisiye film meraklısı bir ergenin hayal gücüne hitap etmemesi gerekir.
 
Umarım eleştirilerim dizinin yönünü bulmasına yardımcı olur. İlişki entrikası izlemekten hepimizin içi şişti. Farklı yapımlara ihtiyacımız var ama farklı olayım derken bu kadar ithal fikirlerle yola çıkmaya gerek yok. Muhteşem İkili'nin yeni bölümünde Uğur Yücel, Polis Akademisi'nde Barca ve MKC'yi yetiştiren hocaları rolünü canlandıracak. Bunlar güzel fırsatlar, heba edilmemeli.
 
Hep birlikte aynı ekrana bakmaya devam edeceğiz. İyi seyirler...
 

 

Tüm yazılarını göster