Mil-Diyanet Sen üyelerinin Yılmaz Özdil'e hakaretleri 'fikir özgürlüğü' sayıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mil-Diyanet Sen başkan ve yardımcılarının Sözcü yazarı Yılmaz Özdil için kullandıkları; “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan” gibi ifadeleri ‘hakaret’ olarak kabul etmedi.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mil-Diyanet Sen başkan ve yardımcılarının Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’e hakaretlerini fikir özgürlüğü saydı. Mil-Diyanet Sen başkan ve yardımcılarının Yılmaz Özdil için kullandıkları; “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan” gibi ifadeleri ‘hakaret' olarak kabul etmedi. Savcılık bu ifadeleri, ‘ağır eleştiri' ve ‘kaba söz' olarak değerlendirerek, başkan ve üyeler hakkında dava açılmasına ‘gerek yok' dedi. Soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

ORGANİZE ŞEKİLDE
Özdil, Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası olan Mil-Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül ve yardımcılarının organize bir şekilde hakaretlerine maruz kalmıştı. Yeni Akit gazetesi de bu sözleri yayınlamıştı.

ÖZDİL İÇİN 2 YIL İSTENDİ
Özdil, kendisi için ‘öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın' diyen Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Ebubekir Sifil'e yönelik yazdığı ‘Yobazın Tehdidi' başlıklı yazısında, ‘alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.