Meteoroloji'den birçok il için uyarı: Gök gürültülü yağmur var, sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Sağanak yağış; Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Batıda sıcaklıklar 3 ila 7 derece, doğuda 1 ila 3 derece düşecek.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Tekirdağ, Kastamonu, Karabük, Sinop, Çankırı ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve batı yönlerden orta kuvvette; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İllere göre açıklanan hava durumu ise şu şekilde:

İstanbul: °C, 21°C - Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Ankara: °C, 22°C - Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

İzmir: °C, 25°C - Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Antalya: °C, 25°C - Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Zonguldak: °C, 18°C - Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Trabzon: °C, 22°C - Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanakı yağışlı

Erzurum: °C, 26°C - Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeydoğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Diyarbakır: °C, 35°C - Az bulutlu ve açık