MESAM'a ‘Kayyum’ talebi

Türkiye’nin en büyük sanatçı meslek birliği olan MESAM’a Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kayyum atanması talep edildi. Kayyum talebinde mevcut yönetim yerine bağımsız bir heyetin atanması istendi.

MESAM başkanı Recep Ergül, yıllarca kayyum mağduriyeti yapanların kayyum talebinde bulunduğunu belirterek, bakanlıktan yazılı olarak kuruma teftik kurulu göndermesini istedi. Genel Kurul öncesi ve sonrası sistematik saldırıların devam ettiğini belirten Ergül, “Başımız dik alnımız açık. Hiçbir şekilde yanlışımız söz konusu değil” dedi.

ESKİ YÖNETİCİDEN KAYYUM TALEBİ
Kültür ve Turizm Bakanlığına MESAM’a kayyum atanması talep edildi. Kayyum talebinde yönetim kurulu üyelerinin el çektirilerek bakanlıkça yönetime bağımsız bir heyet atanmasını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunması istendi. Kayyum atanmasının nedeni olarak ise personel maaşları ve telif ödemelerinin yapıldığı bankadan alınan promosyon bedellerinin, 65 yaş üstü, engelli ve ihtiyaç sahibi üyelere dağıtılması olarak gösterildiği öğrenildi.

“EN ŞEFFAF YÖNETİMİZ”
Kayyuma karşı olan ve yıllarca kayyum mağduriyeti yapanların MESAM’ın huzurunu bozmak için adeta bakanlığa yalvardığını belirten MESAM Başkanı Recep Ergül, “On üç yıldır MESAM’ı yönetmiş ve kaybetmiş bazı kişiler bunun içlerinde sindirememesi ile ilgili bir durum söz konusu. MESAM tarihinin en adil en şeffaf yönetiminin görevden alınıp yerine kayyum atanmasını istiyorlar. Başımız dik alnımız açık. Hiçbir şekilde yanlışımız söz konusu değil” dedi.

MİLYONLUK PROMOSYON BEDELİ ÜYELERE DAĞITILDI
Kayyum atanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurma gerekçelerinin üyelere ödenen bin TL sponsorluk bedeli olduğunu belirten Recep Ergül, “Önceki yönetim, personel maaşlarının banka üzerinden ödenmesi veya telif ücretlerinin banka üzerinden ödenmesi karşılığında 2 milyon TL gibi bir promosyon bedelini, daha çok yurt dışı harcamalarında kullanmış. Bizim yurt dışı harcamalarımız yok denecek kadar az. Milyonları lira tutan yurtdışı harcamalarını biz Zoom üzerinden yaparak tasarruf ettiğimiz her kuruşu üyelerimizle paylaşıyoruz” dedi.

“BİZİ ANCAK MESAM ÜYELERİ GÖNDERİR”
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılı olarak Teftiş Kurulu göndermesini istediklerini belirten Recep Ergül, “Herhangi bir kusurumuz veya suiistimal görülürse, görevden alınmadan biz istifa ederiz. Bizi üyelerimiz seçti, görevden alacak olanlarda yine onlardır” dedi.

MESAM’DA REFORMLAR YAPTIK
30 Haziran 2021'de 980 oyun 906'sını alarak yönetime geldiğini belirten Recep Ergül, “Neden bizi rahat bırakmıyor, çalışmalarımızı engellemeye çalışıyorsunuz. On bir ayda MESAM’da reformlar yaptık, en huzurlu meslek birliği haline getirdik. Kurum bizim dönemimizde altın çağını yaşıyor. Neden Rahatsız oluyorsunuz” dedi.