Mert Fırat hayranları yaşadı...Sinemalarda bu hafta hangi filmler var?

Aşıklar, büyücüler, canavarlar, ejderhalar, cinler ve dul kadınlar... Sinema salonları yine hayallerle dolup taşıyor. Haftanın tüm yeni filmleri, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineredar'da...

Mert Fırat'a doyuran Her Şey Seninle Güzel özenli bir yerli drama, David Yates’in yönettiği ve Jude Law, Johnny Depp, Eddie Redmayne ile Katherine Waterston’un oynadığı Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları ise Harry Potter evreninde dolaşan bir yapım.

Peki bu hafta başka hangi filmleri izleyeceğiz? Cineradar’da haftanın filmlerini tanıtmaya ve hoşunuza gidecek filmi bularak bilet paranızın karşılığını almanıza yardımcı olmaya devam ediyoruz
 
FANTASTİK CANAVARLAR: GRİNDELWALD’IN SUÇLARI
 
David Yates’in yönettiği ve Jude Law, Johnny Depp, Eddie Redmayne ile Katherine Waterston’un oynadığı Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), 16 Kasım 2018’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Grindelwald’ın amacı safkan büyücüler yetiştirmektir. Grindelwald’ın planlarını bozmak isteyen Albus Dumbledore kendisinin yardım isteğini kabul eden ama önlerinde uzanan çeşitli tehlikelerden habersiz eski öğrencisi Newt’le işbirliği yapar. Sevgi ve sadakat sınanırken, gitgide bölünen büyücülük dünyasında, en hakiki dostlar arasında ve aileler içinde saflar ve sınırlar belirlenir.
 
CİN TEPESİ
 
Fatih Hasanoğlu ile Furkan Düzen’in yönettiği ve Fatih Hasanoğlu, Furkan Düzen ile Biray Dalkıran’ın oynadığı Cin Tepesi, 16 Kasım 2018’de Bir Film dağıtımıyla Bilinmeyen Channel tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Bu film, Fatih Hasanoğlu ve Furkan Düzen’in paranormal olayları araştırdıkları youtube kanalları Bilinmeyen’in, profesyonel bir ekipten destek alarak yaptıkları cin görüntüleme yolculuğunun herhangi bir dijital efekt eklenmeden montajlanmış halidir. Fatih ve Furkan, yerel halkın “Cin Tepesi” adını verdiği köyde cin görüntülemeyi başardı ancak kameraları yetersiz kaldı. Profesyonel bir ekiple tekrar “Cin Tepesi”ne gittiler.
 
HER ŞEY SENİNLE GÜZEL
 
Cem Karcı’nın yönettiği ve Burcu Biricik, Mert Fırat, Hazar Ergüçlü ile İlker Aksum’un oynadığı Her Şey Seninle Güzel, 16 Kasım 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Lucky Red Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Genç bir kadın olan Deniz’in içindeki tek yara, eski sevgilisi Emre ile yollarını ayırmış olmaktır. İkili artık ayrılmış olsalar da, zamanında aşık olduğu ve unutamadığı bu genç adam, Deniz için her zaman hayatının aşkı olarak kalır. Deniz, bir türlü unutmayı başaramadığı Emre’yi uzaktan sevmeye devam ederken, bu kez O’nu gerçekten kaybedeceğini anladığı bir haberle sarsılır. Hayatının aşkını kaybetmek istemeyen kadın soluğu İzmir’de alır.
 
KOYVER GİTSİN
 
Kemal Danacı’nın yönettiği ve Ömer Gecü, Onur Yaprakçı, Seymen Aydın ile Begüm Polat’ın oynadığı Koyver Gitsin, 16 Kasım 2018’de Derin Film dağıtımıyla Bircan Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Samet, sevdiği kadın ile evlenmenin hayalini kurar. Samet’in hayallerini gerçekleştirip, evlenebilmesi için gereken parayı bulması şarttır. Fakat önünde sadece 3 günü vardır. Talihsiz adam ya parayı bulacak ya da hayallerine veda edip aşkını kalbine gömecektir. Gereken parayı bulmak için ağabeyi olarak gördüğü Ferhat ile plan yapan Samet, başlarına geleceklerden bihaberdir. Bu 3 günde Samet ile Ferhat’ı çok zor maceralar beklemektedir.
 
WHITNEY
 
Kevin MacDonald’ın yönettiği ve Kevin Costner, Whitney Houston, Aretha Franklin ile Bobby Brown’ın oynadığı biyografik belgesel film Whitney, 16 Kasım 2018’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
6 Grammy Ödülü, 30 Bilboard Music Ödülü, müzik listelerini altüst eden tam 11 “Number 1” şarkı, 200 milyonun üzerinde albüm satışı, The Bodyguard filmi, Mariah Carey’den Beyoncé’ye nesilleri etkileyen, çalkantılı evliliği ile gündemden hiç düşmeyen bir isim, Whitney Houston’ın müzik dünyasının zirvesine çıkışı ve oradan yavaş yavaş birçok şey kaybederek inişinin daha önce anlatılmamış hikâyesi: Whitney.
 
DUL KADINLAR
 
Steve McQueen’in yönettiği ve Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez ile Liam Neeson’ın oynadığı Dul Kadınlar (Widows), 16 Kasım 2018’de TME Films dağıtımıyla TME Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, kendi kaderini çizen dört kadının hikâyesini, daha önce benzerine rastlanmamış bir soygunu sinema perdesine taşıyor. Günümüzün Chicago’sunda geçen Dul Kadınlar filminde, eşlerini kaybeden dört kadının tek ortak noktası, ölen eşlerinin yasadışı işlerden kendilerine borç bırakmış olması. Kendi kaderlerini ellerine alan bu dört kadın, işbirliği yaparak eşlerinin yarım bıraktığı soygunu kendileri tamamlamaya karar verir.
 
ÇİFT’LİK BANK: TOSUN FİRARDA
 
İsmail Hakkı Koç’un yönettiği ve Burak Alkaş, Fercan Bay, Murat Övüç ile Kadir Gültekin’in oynadığı Çift’lik Bank: Tosun Firarda, 16 Kasım 2018’de Özen Film dağıtımıyla Best Brothers Production tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Aynı hastanede tedavi gören Cenk ve Tosun arkadaş olur. Hastanede birbirlerine destek olan ikili taburcu olduktan sonra da ilişkilerini sürdürürler. Cenk cep telefonundan sürekli çiftlik adlı oyunu oynamaktadır. Oyunu merak eden Tosun, gerçek bir çiftlik kurarlarsa oyunun daha inandırıcı olacağını ve bu sayede çok para kazanacaklarını düşünür. Cenk ve Tosun bu sayede birçok insanı dolandıracaktır.
 
PRENSES VE EJDERHA
 
Marina Nefedova’nın yönettiği ve Selay Taşdöğen, Ali Hekimoğlu, Ahmet Taşar ile Sinan Divrik’in seslendirdiği animasyon film Prenses ve Ejderha (Princessa I Drakon – Princess and the Dragon), 16 Kasım 2018’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Yedinci yaş gününde yaşadığı şatoda hiç bilmediği odalar keşfeden Prenses Barbara, bulduğu sihirli kitap sayesinde Harikalar Diyarı’na gider. Ejderhalar, renkli yaratıklar ve cücelerle dolu bu dünyada maceralar yaşamaya başlayan Barbara, orada karşılaştığı kişilerden, yaşadıkları şatoda o daha çocukken ortadan kaybolan annesine ulaşabileceği sihirli bir ayna olduğunu öğrenir.
 
MURAT TOLGA ŞEN – murat@medyaradar.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com sitesinden alınmıştır.