Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çok önemli bir karara imza attı. Kur Korumalı Mevduat’ta (KKM) 3.36 trilyon liraya dayanan hesaplar için getirilen bütün düzenlemeler liralaşma stratejisi kapsamında geri kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, KKM’den TL vadeli mevduata dönüşüm hedefi devreye alındı.

Wanda Nara çırılçıplak poz paylaştı! AKP'li fenomen Küçük'e 'altın kuralı' hatırlattı TÜİK Türkiye'nin kanser haritasını açıkladı Polisi torbacı sanıp 'malzemeleri' istedi! Şişli BVG Creative Belediyesi! Feyza Civelek’in torbacı ile konuşması çıktı!