MEHVEŞ EVİN TUTUKLU GAZETECİLERİN LİSTESİNİ YAYINLADI!

Milliyet yazarı Mehveş Evin, tutuklu gazeteciler için yapılacak yürüyüşe destek istediği yazısında cezaevindeki gazetecilerin listesini de yayınladı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklandığı günün üzerinden tam 365 gün geçti... Geçen bir yılda en çok yakınları acı çekti. Onları tanımayan, mesleğine sahip çıkıp destek olanlar, defalarca sokaklarda yürüdü, mahkemelerine gitti...
Bu süreçte “terör örgütü üyeliği”yle suçlanan Şener ve Şık için hâlâ mahkemeye delil sunulamadı.
Bu iki gazetecinin evlerinin basılıp “alınmalarının” birinci yılı vesilesiyle bugün 11:00’de Taksim’de buluşuyoruz. İster gazeteci olsun, ister olup bitenden derin kaygı duyan vatandaş, herkes bu yürüyüşe davetli.
Bizim yürüyüşümüz, tabii ki İçişleri Bakanı destekli olmayacak. İçinde nefret yok, ırkçılık yok, konu çarpıtma yok... Sadece adalet ve hak arayışı var.
Bülent Arınç, bir ay evvel CNN Türk’e verdiği bir röportajda, Şık ve Şener dışında kimsenin tutuklu gazetecilerin isimlerini bilmediğini söyleyerek, bu kişilerin “önemsiz” olduğunu ima etmişti.

Adsız gazetecilere
Arınç’ın mantığına göre ana akım medyada çalışan “ünlü” bir gazeteci değilsen zaten kafadan suçlusun... Hoş, hükümetin her hamlesini alkışlamaya şartlanmış bazı gazetecilere göre zaten tutuklu olanların hiçbiri gazeteci değil... Delil eksikliği, tutuklanma biçimi, yargısız infaz, fark etmiyor. Hepsine vur terörist damgasını, senden iyisi yok!
Ahmet’le Nedim’in “birinci yılı” vesilesiyle, son bir yılda sayısı 105’e fırlayan, yargılanmadan tutuklanan gazetecilerin isimlerini tek tek sıralıyorum... Benzer suçlamalarla dört duvar arasına atılan, ana akım medyada kendini ifade etme olanağı bulamayan meslektaşlarımızın adlarını bilelim, unutmayalım diye.
Umarım hepsi, en kısa zamanda çıkar ve özgürlüklerine kavuşur. Umarım “özel yetkili mahkeme” terörü bir an evvel biter. Umarım bir gün, bu ülkede adalete inancımız oluşur.