MECLİS BAŞKANI OYUNCU OLUP AÇILIMA DESTEK VERECEK!..

Meclis Başkanı, koruma müdürü, korumalar ve makam şoförü ülkeyi karış karış gezerek haylazlıklar yapan hangi karakterin rol arkadaşı oldular?

TRT 6'nın ve Türkiye'nin tek Kürtçe çocuk programı Bafiroka Gerok (Gezgin Uçurtma)nın afacan kahramanı Xecê, 23 Nisan Özel Bölümü'nde TBMM'deydi. Meclis Başkanı, koruma müdürü, korumalar ve makam şoförü ülkeyi karış karış gezerek haylazlıklar yapan Xecê'nin rol arkadaşı oldular.

23 Nisan Özel Bölümü kapsamında Mardin ve Batman'dan seçilen Yunus Kuzu (10), Behice Yaman (11), Ramazan Erek (12) ve Ronya Kılıçaslan (10) ile Ankara'da buluşan Afacan Xecê, arkadaşlarına Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı Müzesi gibi mekanları maskot aracıyla gezdirdikten sonra son durakları TBMM oldu.

BAŞKAN'IN YOLUNU KESTİLER

Meclis Başkanı Şahin'in oyuncu olarak katıldığı senaryo gereği programın afacan sunucusu Xecê arkadaşlarını "Meclis Başkanı Amcam beni tanır, gidip ona annemin yaptığı çöreği verelim" diyerek maskot bisikletine doldurup TBMM'nin yolunu tutuyor. O sırada protokol yolundan çıkış yapmakta olan Şahin'in makam aracını gören Xecê ve arkadaşları yola atılarak durmasını istiyorlar. Çocukların tam umutsuzluğa kapıldığı anda aracını durduran Meclis Başkanı inerek çocuklarla bayramlaşıyor.

ŞAHİN, USTA OYUNCULARA TAŞ ÇIKARDI

Programın yönetmeni Cemal Mekan, "Sayın Başkan ile çok kolay çalıştık. Neredeyse hiç tekrar almadan rolünü başarıyla yerine getirdi" dedi. Mardin ve Batman'dan gelen Kürt çocukların da rollerini Kürtçe başarıyla canlandırdıkları görüldü. Heyecanlı oldukları gözlenen çocuklardan bazıları senaryo gereği annelerinin yaptığı pastaları, çörekleri Mehmet Ali Şahin'e armağan ederken, bir çocuk da balon getirdiğini söyledi.

Samimi bir havada geçen çekimlerde koruma müdürü ve personelin de ciddiyetle rollerini yapmaları ilgi çeken görüntüler oluşturdu. Meclis Başkanı'nda arkdaşlarına hediye olarak 23 Nisan mesajı isteyen Afacan Xece ve arkadaşları kendileri için de meclis gezisi istediler. İstekleri Şahin tarafından derhal yerine getirilen çocuklara ayrıca birer hediye paketi verildi.

23 NİSAN'da YAYINDA

Meclis Başkanı Şahin ile çekimler sonrası bir süre sohbet edip şakalaşan çocuklar daha sonra diğer sahnelerin çekimi için kamera karşısına geçtiler. Meclis çekimlerinin yanı sıra Güneydoğu'dan bayram kutlamaları ve renkli stüdyo görüntülerinin de yer alacağı programın finalinde 23 Nisan için özel bestelenmiş Kürtçe şarkının çocukların katılımı ile seslendirileceğini belirten yapımcılar ayrıca Şenay'ın klasikleşen hümanist şarkısı "Sev Kardeşim"i Kürt çocuklarla elele Kürtçe-Türkçe seslendirmek için Ajda Pekkan ve Erol Evgin'e teklif götürdükleri belirttiler. Program 23 Nisan'da 13:05'de yayınlanacak