Manisa'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı, 2 mahalle boşaltıldı

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı kırsal Kızılören Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kırsal Beyce ve Heciz mahallelerine 2 kilometre kadar yaklaştı. Ekipler yangını söndürmek için seferber olurken, 2 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı.Manisa'da orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı, 2 mahalle boşaltıldı

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Adil Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda öğle saatlerinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınırken, ilçenin farklı bir noktasındaki ormanlık alanda yeniden yangın çıktı.

lçeye bağlı kırsal Kızılören Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın kırsal Beyce ve Heciz mahallelerine 2 kilometre kadar yaklaştı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Ekipler yangını söndürmek için seferber oldu. Yangın bölgesine 10 helikopter, 6 uçak, 61 arazöz, 4 dozer, 7 yer ekibi ve 4 su tankeri sevk edildi. Alevlere, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

2 MAHALLE TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI

Soma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, muhtarlar aracılığıyla ve anonslarla bölge halkını uyardı. 2 mahalle de tedbir amacıyla boşaltıldı.