Kullanıcılar test etti: Bu yöntemler Instagram'da daha fazla beğeni kazandırıyor

Son yıllarda ‘Instagram fenomeni’ kavramı hayatımıza girdi; kullanıcılar daha fazla beğeni almak için çeşitli filtreler veya fotoğraf düzenleme araçları gibi çeşitli yöntemler deniyor. Instagram her ne kadar ‘belli bir güzellik algısını empoze ettiği’ konusunda eleştirilse de; kullanıcılar tarafından test edilen bu yöntemler, kişilerin ‘bu güzellik algısına uymak için’ kendilerine benzemeyen fotoğraflar paylaşmadan daha fazla beğeni kazanmasını sağlıyor.

Mavi rengin baskın olduğu bir fotoğraf yükleyin. Araştırmalara göre mavi renkli fotoğraflar diğerlerine göre yüzde 24 daha fazla beğeni kazandırıyor. Yukarıda Instagram’ın resmi hesabından paylaştığı iki fotoğraftan kedi fotoğrafı 1.1 milyon beğeni alırken, mavi rengin yoğun olduğu sağdaki fotoğrafın 1.5 milyon beğenisi var.

Wanda Nara çırılçıplak poz paylaştı! AKP'li fenomen Küçük'e 'altın kuralı' hatırlattı TÜİK Türkiye'nin kanser haritasını açıkladı Polisi torbacı sanıp 'malzemeleri' istedi! Şişli BVG Creative Belediyesi! İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu